SON DAKİKA
Hava Durumu

Uludağ İnşaat vurgununa 11 yıl sonra tutuklama!

►Sercan GÜLER Bursa’da 2006-2007 yıllarında kira öder gibi taksit ödeyerek ev

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2018 21:01
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2018 22:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Uludağ İnşaat vurgununa 11 yıl sonra tutuklama!
►Sercan GÜLER

Bursa’da 2006-2007 yıllarında kira öder gibi taksit ödeyerek ev sahibi yapma vaadiyle 600 kişiyi dolandıran Uludağ İnşaat’ın yöneticisi olan çiftin kaçışı 11 yıl sürdü. Bursa ve Türkiye gündemine oturan dolandırıcılık, uzun süre kamuoyu gündeminden de düşmemişti. Şirket sahibi Ahmet ve Rukiye Toğrul, Ankara polisinin teknik ve fiziki takibi sonucu yakalanarak tutuklandı.

Bursa'da, 2006-2007 yıllarından büyük tanıtım kampanyaları ile vatandaşların ev alma umutlarını sömüren ve kira öder gibi taksitle lüks konut sahibi yapma vaadiyle piyasaya giren Uludağ İnşaat, Yıldırım ve Osmangazi’de kiraladığı birkaç araziye tabela çaktı. O döneme göre çok düşük taksitlerle insanlara hayallerindeki evleri vaad eden Uludağ İnşaat, Fomara’daki dev ofisinde müşterilerinin gözlerini boyadı.

FOYALARI ORTAYA ÇIKINCA…

Ankara ve Eskişehir’de de benzer yöntemlerle dolandırıcılık yaptıkları ortaya çıkınca topladıkları paralarla bir anda ortadan kaybolan Uludağ İnşaat yöneticileri, sadece Bursa’da 600’ü aşkın aileyi o dönem perişan etti. Dolandırıldıklarını anlayan vatandaşlar, önce protestolarla sorunlarına çözüm aradı ardından da uzun soluklu bir yargı sürecini başlattı.

YILLAR SONRA YAKALANDILAR

Çoğu polis ve devlet memuru olan 600’u aşkın vatandaşı senet imzalatarak dolandırdıkları gerekçesiyle haklarında hapis cezası bulunan ve aranan Uludağ İnşaat'ın yöneticileri Ahmet ve eşi Rukiye Toğrul'un Ankara'da olduğu tespit edildi. Harekete geçen Yenimahalle İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri yaklaşık 2 ay boyunca çifti fiziki takibe aldı.

POLİS KILIK DEĞİŞTİRİP TAKİP ETTİ

Polis, yakalanmamak için Ankara, İstanbul ve Bursa'da sürekli yer değiştiren zanlıları, kimi zaman postacı, kimi zaman kargocu kılığına girerek takip etti. Toğrul çiftinin Batıkent'te bir evde saklandıklarını belirleyen ekipler adrese operasyon düzenledi. Evdeki aramada, Ahmet Toğrul'un üzerinde Selahattin Özcan adına düzenlenmiş sahte kimlik ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

MAHKEME REKOR CEZA VERMİŞTİ

Bursa’da vatandaşlardan topladıkları para karşılığında vaad ettikleri evleri vermeyen ve paraları alıp kaçan şirket yetkilileri hakkında vatandaşların suç duyurusunun ardından dava açılmıştı. Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamaların ardından şirket yöneticileri nitelikli dolandırıcılık yaptıkları sabit görülerek rekor hapis ve para cezasına çarptırılmıştı. Mahkeme 2016 yılında verdiği kararda şirket sahibi Ahmet Toğrul'a, nitelikli dolandırıcılık suçundan, her bir mağdur için 3'er yıl olmak üzere toplam 657 yıl hapis ve 2 milyon 628 bin lira, eşi Rukiye Toğrul'a ise aynı suçtan 654 yıl hapis cezası ile 2 milyon 624 bin lira adli para cezası verilmişti. Evlerini alamayan mağdurlar, sosyal medya aracılığıyla gruplar oluşturarak şirket yöneticileri hakkında şikâyetçi olmuştu.

BURSA PROJESİNE İRONİK BİR İSİM

Bursa’da çoğu devlet memuru yüzlerce vatandaşın hayallerini çalan paravan Uludağ İnşaat firmasının sahipleri, o dönem Yıldırım Millet Mahallesi’nde göstermelik bir temel attıkları projeye rüya kent ismini vermeleri de oldukça ilginç bir detay olarak gündeme gelmişti. Vatandaşların rüyasını kurduğu ev firmanın dolandırıcı çıkması sonucu hüsranla son buldu.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.