SON DAKİKA
Hava Durumu

Uludağ pikniği kabusa döndü...

Bursa’da piknik yapmak için çıktıkları Uludağ’ın yamaçlarında kaybolan 3 kişilik aile, 6 saatlik çalışmanın sonunda kurtarıldı. Bursa’da

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2014 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2014 11:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Uludağ pikniği kabusa döndü...
Bursa’da piknik yapmak için çıktıkları Uludağ’ın yamaçlarında kaybolan 3 kişilik aile, 6 saatlik çalışmanın sonunda kurtarıldı.
Bursa’da teleferik ile çıktıkları Uludağ’da piknik yapmak isteyen aile havanın kararması ile kayboldu. Olay, saat 19.00 sıralarında Uludağ’ın eteklerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, öğleden sonra teleferik ile Sarı Alan mevkiine çıkan baba Selim Din (46), eşi Hatice Din (41) ve oğulları Yusuf Din (8) piknik yapmak istedi. Sarı Alan mevkiinden ormana giren aile, havanın kararması ile yolunu kaybetti. Saat 19.00’da durumu jandarma ekiplerine bildiren aile için Bursa İl Afet ve Acil Durum (AFAD), Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekiplerinden oluşan 25 kişi ara çalışmalarına başladı. Telefon ile irtibat kuran ekipler, aileye ateş yakmalarını ve hiçbir şekilde uyumamaları konusunda uyardı. Suiçti Deresinin batı kısmında ulaşılan aile saat 01.00 sıralarında Uludağ’ın yamaçlarındaki Süleymaniye mahallesine getirildi. Sağlık durumlarının iyi olduğu anlaşılan aile her ihtimale karşın UMKE ekipleri tarafından kontrol edildi.
Yaşadıkları anları anlatan anne Hatice Din, “İlk defa teleferik ile Uludağ’a çıktık. Piknik yapmak için ormanlık alana girdik. Ormanın içine doğru girdiğimizde yolumuzu kaybettik. Pek fazla korkmadık. Ama yanımızda çocuğumuz olması ve patikalar bizi endişelendirdi. Hava kararması ile birlikte bir çukura oturduk. Ateş yaktık ve bizi bulmalarını bekledik” diye konuştu.
EKİPLERİN GÖZBEBEĞİ YUSUF
Biraz korktuğunu ifade eden 8 yaşındaki Yusuf Din ise, ekiplerin yoğun sevgisine maruz kaldı. Yapılan kontrollerin ardından ailesi ile birlikte ifade vermek için karakola giden Yusuf’a ekipler kendisine iyi bakmasını ve daha sonra yine görüşmek istediklerini iletti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.