SON DAKİKA
Hava Durumu

Uludağ Tıp'a hayırseverden yardım

Bursa’da hayırseverlerin katkısı eğitimin yanında sağlığa da ulaştı. Hayırsever iş adamı Sabahattin Gazioğlu tarafından, kızkardeşi Baise Bos

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2012 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2012 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa’da hayırseverlerin katkısı eğitimin yanında sağlığa da ulaştı. Hayırsever iş adamı Sabahattin Gazioğlu tarafından, kızkardeşi Baise Bosut adına yapılan bağışla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi(UUTF) Göz Hastalıkları Anabilim Dalına 24 yataklı göz hastalıkları servisi ile Novartis AŞ tarafından yaptırılan göz polikliniği küçük ameliyathanesinin açılışı yapıldı.

Açılışa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Kamil Dilek ve Tıp Fak. Dekanı Prof. Dr. Mustafa Güllülü ile Prof Dr. Hikmet Özçetin ile öğretim üyeleri ve hayırsever vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan UUTF Göz Hastalıkları AD Başkanı Prof Dr. Hikmet Özçetin, Desteklerinden dolayı Rektör Kamil Dilek’e teşekkür ederken, anlattığı ilgiç bir anısını gülüşmelere neden oldu.
Prof Dr. Hikmet Özçetin, şunu anlattı: “Sayın Rektör bana dedi ki, bu binada ufacık göz için koskoca yeri işgal ediyorsun. İyi çalışmazsanız elinizden alırım dedi. Bende 'Sayın Rektör elimizden almasın' diye binada ne kadar yer varsa hepsine damga vuruyorum. 'Belki utanır da almaz' diye düşünüyorum. Onun için 'Sayın Rektör almasın' diye ufak ufak yerlerde açılış yapıyoruz. " dedi.

Bu vesile ile yaptırılan bölümü açmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Prof Dr. Özçetin, “Bu bölüm gözün içindeki kanamaları önlemek için yaptığımı enjeksiyonlar için kullanılan ve günde ortalama 25 hastaya enjeksiyon yaptığımız bir alan. Bu alanın Türkiye’de tek bir örnek. Bu güzel ortamı bize kazandıran Novartis firmasına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bursa’nın en önelli sahra hastanesini yaptıklarını anlatan Prof Dr. Hikmet Özçetin, “Depremde zarar gören hastaların yatıp çıkacağı ve yanında helikopter pisti olan bir sahra hastanesi. Sayın Mustafa Yurtkuran tarafından göz kliniğine tahsis edildi. Biz buradaki bazı eksiklerimizi bağışlarla karşılıyoruz. Bu bağışlarla yapılan bölümlerin bazılarını bu gün açtık. Novartis ilaç firması tarafından göz içine iğne yapılacak 40 milyara mal olan steril bir oda. Ön taraftar FKT firması tarafından yapılan bir resepsiyon var. Numaratörleri Acar kardeşler yaptı. Bu bağışlar 10 bin civarında olan bağışlar. En sonda yataklı bölümümüzü modernize ettik. Bunun için bize Sabahattin Gazioğlu 250 bin TL verdi. Bu günde onların açılışını yaptık.” şekinde konuştu.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ise emeği geçenlere teşekkür ederken, “Elbette ki hastalarımız her türlü güzelliğe layık, hekimlerimiz her türlü güzelliğe layık, İşte bu fırsatı bize sundukları için Gazioğlu ailesi ve Novartis firmasına teşekkür ediyorum. Emekleri içinde Hikmet hocamın şahsında diğer hocalarımıza da teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından bölümlerin açılışı yapıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.