SON DAKİKA
Hava Durumu

Uludağ Üniversitesi darbe girişimini kınadı

 UÜ Senatosu,"Ölümüne de olsa kurumlarımızda bu hainler ve iş birlikçileriyle mücadelemiz

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2016 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2016 18:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Uludağ Üniversitesi darbe girişimini kınadı
 UÜ Senatosu,"Ölümüne de olsa kurumlarımızda bu hainler ve iş birlikçileriyle mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir"dedi.




 Uludağ Üniversitesi (UÜ) Senatosu, FETÖ'nün darbe girişimini kınadı.UÜ'nün sitesinden yapılan açıklamada, demokrasi, insan hakları, vicdan ve insaf gibi insani değerlerden nasibini almayan, bu ihanet şebekesinin milletin asil ve aziz hasletlerini unutarak onlara tuzak kurmak istediği ama başarılı olamadığı belirtildi. Bu ihanetin şiddetle lanetlendiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:"Hiçbir şart ve halde vatanımızı bu ihanet hareketine teslim etmeyeceğiz. Ölümüne de olsa kurumlarımızda bu hainler ve iş birlikçileriyle mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. UÜ olarak milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Başta halkımız olmak üzere Cumhurbaşkanı'mızın, Hükümetimizin, partilerimizin ve medyamızın göstermiş olduğu demokratik tavrı hem destekliyoruz hem de kutluyoruz."


UÜ tarafından kalkışma içinde olmanın ve darbeye teşebbüsün şiddetle reddedildiği belirtilen açıklamada, "Bu zihniyetle kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğimizi halkımıza şerefle duyurmayı bir borç telakki ediyoruz. Bu vesileyle topyekun bu ihanete karşı duran kahraman milletimizi tebrik ediyor, şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza Allah'tan acil şifalar diliyoruz. Halkın iradesi dışında bir irade tanımıyor, demokrasiden başka bir yönetim kabul etmiyoruz. Bu coğrafyanın kaderinde halk iradesi söz sahibi olacaktır. "


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.