SON DAKİKA
Hava Durumu

Uludağ Üniversitesi'ni seçene burs!

ORHANGAZİ BELEDİYESİ, ORHANGAZİ MESLEK YÜKSEKOKULU’NU TERCİH EDECEK EN BAŞARILI İLK 5 ÖĞRENCİYE AYLIK 400 TL BURS VERMEYİ KABUL ETTİ. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2016 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2016 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Uludağ Üniversitesi'ni seçene burs!
Önümüzdeki yıldan itibaren Uludağ Üniversitesi’ndeki tüm fakülte ya da meslek yüksekokullarından birisini tercih edip yerleşen en yüksek puanlı ilk 5 öğrenciye burs verilecek.
 

 

UÜ Senatosu, önceki hafta yaptığı toplantı ile kendi fakülte ya da meslek yüksekokullarından herhangi birini seçen en başarılı ilk 5 öğrenciye en az Başbakanlık bursu kadar burs verilmesini karar bağladı. Üniversite bünyesindeki tüm fakülte ve meslek yüksekokullarından herhangi birinin bölüm veya programını tercih eden ve buralara yerleşen en yüksek puanlı 5 öğrenciye aylık 400 ile 500 TL arasında değişen burslar verilecek.

 
İLK PROTOKOL ORHANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN
Sponsor kurum arayışı içerisine giren üniversiteye ilk destek Orhangazi Belediyesi’nden geldi. Orhangazi Belediyesi, Orhangazi Meslek Yüksekokulu’nu tercih edecek en başarılı ilk 5 öğrenciye aylık 400 TL burs vermeyi kabul etti. Anlaşmayı hayata geçiren protokol UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan arasında imzalandı. İmza töreninde konuşan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, eğitim kalitesinin öğrencinin, öğretim elemanının ve fiziki imkânların kalitesi ile artacağına dikkati çekti. Ulcay, “Bunlar bir günde olmuyor. Programınız olduğu müddetçe bunu yapabilmek mümkün. İşe üniversitemize daha başarılı öğrencilerin gelmesi için adım atmakla başlayalım istedik. Bunun için de başarılı öğrencilere burs vermeyi kararlaştırdık. Bu bursun miktarı da üniversitemizin fakültelerinin tüm bölümleri ile meslek yüksekokullarımızın tüm bölüm ve programlarına ilk beşte girecek öğrencilere en az Başbakanlık bursa kadar ki bu rakam 400 lira olacak. Bunu diğer fakültelerde 500 lira olarak beliledik. Orhangazi Meslek yüksekokulumuzu tercih edecek ilk beş öğrenciye ise Orhangazi Belediyesi’nin sponsorluğu ile 400 TL burs verilecek. İkinci yıl bu bursun devam etme şartı var. Öğrenci tüm derslerden geçer ve not ortalamasını da en az 2,5 üzerinde tutarsa burs kesilmeden devam edecek. Bu bursa okullardaki başarı oranını arttırmada bir itici güç olarak kullanmak istiyoruz” dedi.

 
SPONSOR OLACAK FİRMA ÖSYM KİTAPÇIĞINDA YER ALACAK
Ulcay konuşmasına şöyle devam etti: "Bugün yaptığımız gibi firmalar ile anlaşma yapılacak ve o firmaların ismi ÖSYM kitapçığında logosu ile birlikte yer alacak ve bu bölümü seçen öğrencilere x firma tarafından 500 TL burs verilecektir ibaresi yer alacak. Böylece üniversite sınavına giren öğrencilerin üniversitemizi seçme oranını arttırmış olacağız. Bu da bizim üniversitemizi seçecek öğrencilerin niteliğinin daha iyi olmasına artı bir vesile olacak." Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ise aldıkları karar üzerine kendilerine teklifte bulunan UÜ Rektörü Ulcay’a teşekkür etti. Çağlayan, “Çocuklarımız için feda olsun dedik. Orhangazi için bu güzel düşüncelere yerel yönetim olarak, sanayiciler olarak kayıtsız kalamazdık. O yüzden buradayız. İnşallah hem öğrencilerimize, hem de okulumuza hayırlı uğurlu temennisinde bulunuyoruz. Böyle güzel bir proje ile bizlere geldikleri için rektörümüze teşekkür ediyoruz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.