SON DAKİKA
Hava Durumu

Uludağ Üniversitesi'nin adı yine yok!

  Geçtiğimiz yıl TÜBİTAK’a en çok proje götürüp destek alan 15 üniversitenin adı açıklandı ve Uludağ Üniver

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2014 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2014 18:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Uludağ Üniversitesi'nin adı yine yok!
 

Geçtiğimiz yıl TÜBİTAK’a en çok proje götürüp destek alan 15 üniversitenin adı açıklandı ve Uludağ Üniversitesi bu yıl da listeye girmeyi başaramadı. Ulusalcı mantıkla Türkiye’de Nutuk dersi veren tek üniversite konumundaki Uludağ Üniversitesi, bilimsel çalışmalar anlamında sınıfta kalmaya devam ediyor. Üniversitenin Rektörü Kamil Dilek ise gelecek seçimlerde yeniden aday olacağını açıkladı. 



 Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’ndan (TÜBİTAK) 2013 yılında en çok destek alan 15 üniversite belli oldu. En çok proje alan üniversiteler sıralamasında pek bir değişiklik gözlenmezken, Türkiye’nin en büyük üniversiteleri arasında olduğunu iddia eden Uludağ Üniversitesi bu yıl da listeye giremedi. Türkiye’de daha iyi bilim yapılmasına katkı sağlamayı hedefleyen TÜBİTAK’ın destekleri devam ediyor. TÜBİTAK üniversitelerin bilimsel ve teknolojik çalışmalarına milyonlarca lira destek vererek, çalışmaların kalıcı olmasını amaçlıyor. Bu kapsamda her yıl yüzlerce projeye destek sağlayan TÜBİTAK’ın 2013 yılında hangi projelere destek vereceği belli oldu. Kurum tarafından en çok proje alan üniversiteler şöyle: ODTÜ, İTÜ, Ege Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Boğaziçi ve SDÜ, Gazi ve Akdeniz, Sabancı ve KTÜ, Koç ve Erciyes Üniversiteleri, İstanbul Üniversitesi, ÇOMÜ (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi) ve Selçuk Üniversitesi, İzmir İleri Teknoloji Enstitüsü, Dokuz Eylül Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi.


REKTÖRDEN AKADEMİK DEĞİL SİYASİ MANEVRALAR


Akademik çalışmalarda geride kalan Uludağ Üniversitesi, Rektörü Kamil Dilek’in her fırsatı seçim kampanyasına dönüştürmesine sahne oluyor. Gelecek seçimlerde aday olacağını katıldığı televizyon programında açıkça ifade eden Rektör Kamil Dilek, okulda da öğretim görevlileri ve öğrencilere uyguladığı seçim anketiyle akıllarda. 6-14 Ocak 2014 günü gerçekleştirilen Akademik Kurul Toplantısında, öğretim üyelerine Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek’e gelecek seçimlerde oy verip vermeyeceği soruldu. Rektör, akademisyenlere gönderdiği teşekkür mesajında da anket sonuçları açıklanarak, kendisinin % 90,9 başarılı bulunduğunu ve % 78,4 oranında yeniden seçileceğini iddia etti. Rektörlükten gönderilen e-mail ile akademisyenlere önceki yıllarda olduğu gibi, kurul toplantısı bittikten sonra ve kendi istekleri ile anket uygulandığı bilgisi verildi. Oysa önceki yıllarda böyle bir uygulama söz konusu olmadığı gibi, kurul üyelerinin iddiasına göre anket toplantı bitmeden gerçekleştirildi.


NUTUK DERSİ ISRARININ NEDENİ ANLAŞILDI


Türkiye’de sadece Uludağ Üniversitesinde okutulan ve başka bir örneği daha bulunmayan Nutuk dersiyle ilgili haberleri daha önce sütunlarımıza taşımıştık. 2000-2001 eğitim öğretim yılında Mustafa Yurtkuran tarafından başlatılan uygulama Rektör Kamil Dilek tarafından aynı şekilde sürdürülüyor. Dersin kaldırılmasına yönelik tekliflere karşılık Rektör Dilek’in, “AK Parti’nin isteğini yerine getirdi dedirtmemek için dersi kaldırmıyorum” dediği iddia ediliyor.


ÜNİVERSİTEDE YAPI GÜVENLİK RİSKİ SÜRÜYOR


Deprem güçlendirmesi ve güvenlik kamerası uygulaması halen tamamlanmayan Uludağ Üniversitesi uzun süre de Tıp Fakültesi’nin bozuk asansörleri ile gündeme gelmişti. Rektör Dilek, deprem güçlendirmesi için gerekli kaynak bulamadıklarını ifade ederken, bazı akademisyenler 10 milyon liralık hibeyi Dilek’in geri çevirdiğini iddia etti.


FISTIK GİBİ GELİR NEDEN DEĞERLENDİRİLMİYOR?


Uludağ Üniversitesi bahçesinde bulunan fıstık çamlarından tam verim alındığında her yıl 250 bin liralık bir mahsul elde ediliyor, oysa son yıllarda elde edilen gelir 20 bin liraya düşmüş durumda. Rektör Dilek’in ağaçların bakımı için gerekli ihaleyi düzenlememesi ve mahsul karşılığı temizliğini yapacak çiftçilere de izin vermediği, üniversitenin yıllık 250 bin liralık gelirinin de bu şekilde önünün kapatıldığı söyleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.