SON DAKİKA
Hava Durumu

Uludağ Üniversitesi'nin çehresi değişiyor

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, itfaiye, cami ve AFAD merkezinin bulunduğu alana bir meydan ve tek katlı öğrenci merkezi yapmak i

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2015 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2015 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Uludağ Üniversitesi'nin çehresi değişiyor
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, itfaiye, cami ve AFAD merkezinin bulunduğu alana bir meydan ve tek katlı öğrenci merkezi yapmak istediklerini belirterek, “Alt katlarında otopark, sinema ve faaliyet salonları, meydan boyunca da yürüyüş yolunda öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacağı küçük işyerlerinin olacağı üniversiteye yakışır yeni bir alan oluşturmayı arzuluyoruz” dedi.
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ı makamında ziyaret etti. İMO Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız, Ulcay’a görevinde başarılar diledi. Ulcay, üniversite için hazırladıkları projeleri İMO Bursa Yönetim Kurulu ile paylaştı. Yabancı öğrencilerin Türkçe eğitimleri için çalışmaları olduğunu dile getiren Prof. Dr. Ulcay, “Türkçe eğitim görebilecekleri kısa adı UDAM olan Uludağ Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi için 500 kişilik, 25 sınıflık bir bina yaptırmak istiyoruz. Bu tamamlandıktan sonra ikincisini de yaptıracağız. Laboratuvarları, 20 kişilik sınıfları, okutman odaları ve toplantı salonunun olacağı bir bina istiyoruz. Bunun için sponsor firma arayışımızda İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nden ve inşaat mühendislerinden destek bekliyoruz. Sınıflara destek olan kişilerin isimlerini yazdırmayı planlıyoruz. Ayrıca master ve doktora öğrencileri için 500’er daireden oluşan 1000 konutluk lojman projemiz ile öğretim üyelerimize yönelik de 400 dairelik yeni lojman yapma hedefimiz var” diye konuştu.
“ÖĞRENCİ MERKEZİ VE MEYDAN YAPACAĞIZ”
Uludağ Üniversitesi içerisinde birçok değişiklik yapmak istediklerini söyleyen Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Tıp Fakültesi Uygulama Hastanemiz için yeni acil binasına ihtiyacımız var. Bunun için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Modern bir cami de yaptıracağız. Ardından itfaiye, cami ve AFAD merkezinin bulunduğu alana bir meydan ve tek katlı öğrenci merkezi yapmak istiyoruz. Alt katlarında otopark, sinema ve aktivite salonları, meydan boyunca da yürüyüş yolunda öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacağı küçük işyerleri olmasını istiyoruz. Bunun için halihazırda master planları yapılıyor. Tamamlanmasının ardından hemen proje aşamasına geçerek ihaleye çıkacağız. Üniversitemiz hak ettiği modern ve günlük ihtiyaçların da karşılanabileceği işlevsel bir yerleşkeye dönüştürülecek” şeklinde konuştu.
İMO Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız da, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi olarak Uludağ Üniversitesi’nin projeleri için sponsor firma arayışında gereken desteği sağlayacaklarını söyleyerek, “Bundan sonra da eğitime her türlü desteği vermeye hazırız. Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün açılması için çok çaba harcadık. Bu yıl İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün ilk mezunlarını vermesinin sevincini hep birlikte yaşadık. Şu an İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün laboratuvar binalarının yapımı için çalışma yürütüyoruz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.