SON DAKİKA
Hava Durumu

Uludağ'a kara ulaşımında yeni dönem

Uludağ’a ulaşımın en önemli araçlarından olan Teleferiğin Sarılan’a kadar olan etabını baştan sona yenileyerek hizmete açan Büyükşeh

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2014 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2014 18:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Uludağ'a kara ulaşımında yeni dönem
Uludağ’a ulaşımın en önemli araçlarından olan Teleferiğin Sarılan’a kadar olan etabını baştan sona yenileyerek hizmete açan Büyükşehir Belediyesi, Uludağ’a karayolu ile ulaşımda yeni bir dönem başlattı. Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin batısından Uludağ’a ulaşım için alternatif bir güzergah olarak yaptırılan Dobruca Caddesi-İnkaya bağlantı yolu törenle ulaşıma açıldı.

Geçtiğimiz dönem yaklaşık 540 kilometrelik yeni yol ve yol genişletme çalışması ile Bursa’nın tıkanan damarlarını bir bir açan Büyükşehir Belediyesi, bu dönemin ilk ulaşım projesini de Bursalıların hizmetine sundu. Kentin batısından Uludağ’a ulaşım için alternatif bir güzergah olarak yaptırılan yaklaşık bin 300 metre uzunluğundaki Dobruca Caddesi - İnkaya bağlantı yolu törenle ulaşıma açıldı. Uludağ’a karayolu ulaşımında yıllardır kullanılan yolun yolun tek alternatifi olan Dobruca - İnkaya bağlantı yolunun açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra Vali Münir Karaloğlu, Devlet eski bakanlarından iş adamı Cavit Çağlar, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke, Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ile çok sayıda davetli katıldı.

"BURSA İÇİN NE YAPSAK AZDIR"
Göreve geldikleri ilk günden itibaren ‘yol medeniyettir’ ilkesi ile hareket ettiklerini belirten Başkan Altepe, bu doğrultuda hayata geçirdiklerini raylı sistem, kara, hava ve deniz ulaşımı yatırımlarının diğer şehirler tarafından örnek alındığını söyledi. Uludağ’a ulaşımda önemli bir alternatif olan yeni yolun yapımı sırasında özellikle kamulaştırmalarda kolaylık gösteren hak sahiplerinin hepsine teşekkür eden Başkan Altepe, “Uludağ’a karayolu ile ulaşımda Çekirge Meydanı yoğun olarak kullanılıyor. Açtığımız bu yol ile artık Çekirge Meydanı’nı kullanma zorunluluğu ortadan kalktı. Orhaneli yolundan gelen araçlar, daha önce hizmete açtığımız Odunluk Köprüsünü kullanıp, Dobruca Caddesine, yeni açtığımız bağlantı yolu ile de İnkaya’ya ulaşma imkanı bulacak. Bursa için ne yapsak azdır. Yeni açtığımız yol da hem Bursa’ya hem bölge halkına hayırlı olsun” dedi.

 

 

"ULUDAĞ İÇİN YATIRIM YILI"
Vali Münir Karaloğlu ise, 2014’ün Uludağ için yatırım yılı olduğunu vurgulayarak, "Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen teleferiği geçtiğimiz günlerde hizmete açtık. Uludağ Milli Park gişeleri ile oteller bölgesi arasındaki asfaltlama çalışmalarını Ramazan’dan bir gün önce başlattık. Bunun yanında altyapı çalışmaları Büyükşehir Belediyemiz tarafından tamamlandı. Şimdi oradaki hatların şehir merkezindeki ana kolektöre indirilmesi çalışması var. Bunun için izinleri bekliyoruz. Yine Uludağ’a doğalgaz getirmek istiyoruz. Bunun için de tüm projelerimiz hazır. İzin geldiği an çalışmalara bağlayacağız” diye konuştu.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, Uludağ ile ilgili 1/5000 ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı imar planlarını hazırladıklarını, yine Sarıalan’daki kır gazinolarını restore ederek, yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunduklarını kaydetti. Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yeni yolun Uludağ’a ulaşım için önem taşıdığını ifade eden Dündar, “Bu çalışmalarla Uludağ yakın zamanda hak ettiği değere kavuşacaktır” dedi.
Konuşmaların ardından yolun açılış kurdelesi Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, eski Bakanlardan iş adamı Cavit Çağlar, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve protokol üyeleri tarafından kesildi. Daha sonra makam aracının direksiyonuna geçen Başkan Altepe, Vali Karaloğlu ile işadamı Cavit Çağlar’ı yeni yolda gezdirdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.