SON DAKİKA
Hava Durumu

Uludağ'a Verilen Değer: 300 Kilo Çöp

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü, Uludağ'ın en önemli doğa harikalarından olan göllerinde 300 kiloyu aşkın çöp topla

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2013 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2013 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Uludağ'a Verilen Değer: 300 Kilo Çöp
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü, Uludağ'ın en önemli doğa harikalarından olan göllerinde 300 kiloyu aşkın çöp topladı. 

Uludağ Milli Parkının çok bilinmeyen diğer yüzü olan Göller Bölgesi, Milli Parkın en önemli kaynak değerlerinden. Alp'in zon kuşağında bulunan Buzul Gölleri ve çevresi biyolojik çeşitlilik bakımından Uludağ Milli Parkının olduğu gibi Türkiye'nin en önemli alanlarından olarak biliniyor. Bu alan Milli Parkın Mutlak Koruma Bölgesinde kalmakta olup, Oteller-Zirve Tepe- Göller Bölgesi-Alaçam Yürüyüş Parkuru bu alandan geçmekte. Uludağ Milli Parkının Göller Bölgesindeki 4 adet gölun ve çevresinin temizliği Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yapıldı. Bursa’da Alaçam Köyü yolu kullanılarak yaklaşık 3 saatte varılan göller bölgesine traktör ve 5 işçi ile gidilerek alanda bırakılan çöpler toplanmış, yerde yakılan ocaklar dağıtılmış ve toplanan yaklaşık 300 kilo çöp tekrar traktörle Bursa'daki katı atık tesislerine götürüldü.
Yetkililer, göller bölgesineizinsiz girişlerin önüne geçilebilmesi için ulaşım sağlayan yollara 3 adet kilit tertibatlı demir kapı yaptırılmasına rağmen kapıların zorlanarak giriş yapıldığını belirtti. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, şahıslar hakkında yasal işlem yapılabilmesi için bölgede sık sık kontrollerin sürdüğünü ifade etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.