SON DAKİKA
Hava Durumu

Uludağ'da sezonun son tatbikatı

Kış turizminin göz bebeği Uludağ’da kaybolan Arap turist ile oğlu, jandarma arama kurtarma ekiplerinin nefes kesen tatbikatıyla kurtarıldı. Jandarma

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2015 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2015 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Uludağ'da sezonun son tatbikatı
Kış turizminin göz bebeği Uludağ’da kaybolan Arap turist ile oğlu, jandarma arama kurtarma ekiplerinin nefes kesen tatbikatıyla kurtarıldı.
Jandarma ekipleri sezonun son tatbikatını gerçekleştirdi. Suudi Arabistanlı Halid Hoca ile 11 yaşındaki oğlu Barah, gezmek için çıktıkları dağda kayboldu. 156 Jandarma İmdat Hattı’nı arayarak, kayıp olaylarında yer belirlenmesi için dikilen tabelanın numarasını verip yardım isteyen baba oğul için Jandarma Arama Kurtarma timleri seferber oldu. Kar motorlarıyla kısa sürede bölgeye ulaşan kar savaşçıları, ayağı incinen çocuğu kucağına alarak taşıdı. Kar motoruna bindirilerek aşağı indirilen turist baba oğul, ekip üyelerine tek tek teşekkür etti.
Uludağ'da güven içinde tatil yaptıklarını belirten Arap turist Halid Hoca, “Jandarma herkesin yardımına koşuyor. Oğlum düşerek ayağını incitti. Her yer birbirine benziyordu. Meydana inmeye çalışırken kaybolduk. Yardım istediğimiz jandarma bize kısa sürede ulaştı. Türk devletine, askerine ve jandarmasına teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.