SON DAKİKA
Hava Durumu

Uludağ'lı öğrencilerden büyük başarı

Uludağ Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin üniversite-sanayici iş birliğini geliştirmek maksadıyla hazırladıkları pro

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2015 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2015 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Uludağ'lı öğrencilerden büyük başarı
Uludağ Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin üniversite-sanayici iş birliğini geliştirmek maksadıyla hazırladıkları proje uluslararası proje yarışmasında ikincilik ödülü almayı başardı.
Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) gerçekleştirilen 35. Yöneylem Araştırması ve Endüstri Mühendisliği Ulusal Kongresi (YAEM 2015) Öğrenci Proje Yarışması’nda Uludağ Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencilerine ödül geldi. U.Ü. Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileri Sercan Eminoğlu, Neslihan Gezer ve Fulya Kadı’nun oluşturduğu ekip hazırladıkları ‘Bir otomotiv yan sanayi firması için parti büyüklüğü belirleme ve çizelgeleme sisteminin geliştirilmesi’ isimli proje ile 49 proje arasından en iyi ikinci proje seçilerek ödüle layık görüldü.Türkiye genelinden toplam 49 proje başvurusunun birinci ve ikinci aşamalarda elemelere tabi tutulmasının ardından,Uludağ Üniversitesi, Boğaziçi, ODTÜ, KOÇ ve TOBB üniversiteleri finale kaldı. Finalde en iyi ikinci projeye layık görülen Endüstri Mühendisliği öğrencilerinin oluşturduğu takım ödülünü ODTÜ’de düzenlenen gala gecesinde hocalarının elinden aldı.
Endüstri Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencilerinin Bütünleşik Sistem Tasarımı Projesi kapsamında tamamen üniversite-sanayi işbirliğini esas alan proje, TÜBİTAK 2209B(2241A) Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi Destekleme Programı tarafından da destek gördü. Akademik danışmanlığı Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Betül Yağmahan ve Dr.Tülin İnkaya tarafından yapılan proje ayrıca 12-15 Temmuz 2015 tarihleri arasında Glasgow’da düzenlenen 27. Avrupa Opsiyonel Araştırmalar Konferansı’nda tebliği olarak sunuldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.