SON DAKİKA
Hava Durumu

Ulusal basının diline düştünüz!

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun’un paralel yapı işbirliği, Sabah, Star ve Yeni Akit gazetelerinde yer alan haberlerle ülke gündemine ta

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2015 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2015 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ulusal basının diline düştünüz!
AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun’un paralel yapı işbirliği, Sabah, Star ve Yeni Akit gazetelerinde yer alan haberlerle ülke gündemine taşındı. Haberlerde Torun’un paralelci şirketlerin avukatlığını yaptığı, istediği yönde karar vermeyen yargı adamlarını “paralelci” suçlaması ile Adalet bakanlığına şikayet ettiği yazıldı.
 

 

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun’un paralel yapıya karşı bir duruş sergilemediğini Bursa Şehir Gazetesi olarak defalarca gündeme getirmiştik. Torun’un paralel yapı ile işe ve siyasi birlikteliğini sürdürdüğüne dair Sabah ve Star gazetelerinde yer alan haberler de ülke gündeminde geniş yer buldu. Şehir Gazetesi İmtiyaz Sahibi Nezir Asaroğlu’nun 17 Aralık sonrası sosyal medya hesabında duyurmuş olduğu, Abdullah Duman’ın paralel bağlantıları Star Gazetesinin haberi ile yeniden gündeme geldi. Asaroğlu o günlerde şu iletiyi paylaşmıştı: “Bursa Akparti Teşkilat Başkanı Abdullah Duman’ın parelel yapı ile ilgili sosyal medyada olsun, özel dost sohbetinde olsun hatta kulak fısıltısı bile kabulümüzdür: tek bir sözüne şahitlik eden var mı? Bunun tersine facebook hesabında dokunmaya kıyamadığı samanyolu tv ziyaretine dair etiketlendiği fotolar, haşhaşi arkadaşlarla çekilen fotolar vs gırla gidiyor…eğer bunlar dikkatsizlikse vahim yok hala bir gönül bağını işaret ediyorsa daha da vahim…Bu Arkadaşı zaman geçirmeden işgal ettiği o koltuktan ayrılmaya ve anlaşılan o ki kopamadığı ve mütevellisi olduğu o camia ile ilişkilerini tekrar gözden geçirmeye davet ediyoruz.”

“PARALEL SKANDAL”

Star Gazetesi, Kemal Gümüş’ün kaleme aldığı haberi “Bursa AK Parti’de Paralel skandal” başlığı ile okura duyurdu. Haberde, “Bursa’da Paralel Yapı’ya yakın şirketlerin avukatlığını yaptığı ortaya çıkan AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun’un, davalarda olumsuz karar veren 28 yargı mensubunu da ‘Paralelci’ diye Adalet Bakanlığı’na şikâyet ettiği öğrenildi.” denildi. Gümüş’ün kaleme aldığı haberde şu bilgiler yer aldı: “Paralel yapının Bursa’daki önemli finansörlerinden olduğu iddia edilen iş adamı Selahattin Çelik ile Ahmet Ziyaeddin Temizel’in özel avukatı olan Torun,  Paralel Yapı’ya yakınlığı ile tanınan Meridyen Gıda Ltd. Şti, Sanabel İnş. Taah. Gıda. Tur San. Tic. Aş., Erguvan Ambalaj Tekstil San. Tic. Ltd. Şti.’nin de şirket avukatlığını yapıyor.  2012 yılında Bursa 11. Noterinden aldığı vekaletle halen paralel yapı şirketlerinin davalarına bakmaya devam eden Cemalettin Torun 11.03.2015 tarihindeki karar duruşmasında da paralel firmaları savunmaya devam etti.”

ŞEHİR OKURLARI ZATEN BİLİYORDU

Gazetemiz okurlarına www.sehirmedya.com haber sitemizden ve gazete sayfamızdan, Cemalettin Torun’un paralel yapıya ait okulun öğrencisine araba hediye ettiğini ve 8 yaşındaki Kutay Zengingönül’ün ölümüne yol açan kazada 200 km hız ve 180 promil alkolle araç kullanan iş adamın savunduğunu yazmıştık. Star Gazetesinde de yer alan detaylar, Torun hakkında şu bilgileri de ortaya koydu: “AK Parti Bursa İl Başkanı  Torun’un paralel yapıyla mücadeleyi de istismar ederek, baktığı davalarda aleyhte karar veren hakim ve savcıları, “paralelci”  diye şikayet edip görevden aldırmaya çalıştığı iddia ediliyor. Bursa’da birçok önemli davada avukatlık yapan Torun’un son iki yılda, davalarına bakan ve istediği şekilde karar vermeyen 28 yargı mensubunu ‘Paralelci’ iddiasıyla Adalet Bakanlığı’na şikâyet ettiği belirlendi. Torun’un, ‘FETÖ ile ilişkili’ diye Adalet Bakanlığına şikayet ettiği 12 savcı ve 15 hakimin ortak özelliğinin Torun’un baktığı davalarda aleyhte karar verdikleri ortaya çıktı. ‘Paralel Yapı ile ilişkili’ diye ihbar edilen isimlerden sadece 3’nün paralel yapı adına hareket ettiği, geri kalanların söz konusu yapı ile herhangi bir ilişkisinin bulunmadığı tespit edildi.

“PARTİSİNİN DEĞİL, PARALELİN YANINDA”

Sabah Gazetesi Bursa Bölge Sorumlusu Tuna Çam da kaleme aldığı haberde, himmet paralarının nerelere harcandığı ve İl Başkanı Cemalettin Torun’un da paralel şirketlerle işbirliği yaptığı bilgisi yer aldı. Sabah Gazetesi yayınladığı son haberde de şu bilgileri okura sundu: “Bursa AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun'un, Paralel Yapı'nın üniversitesine tahsis edilen 80 dönüm arazi için "Araziyi belediye meclisindeki AK Parti grubu tahsis etti" açıklaması "Partisinin değil Paralel örgütün yanında yer aldı" yorumlarına neden oldu. Cemalettin Torun'un suçladığı meclis üyelerinden biri de, 80 dönümlük arazinin Paralel üniversiteye tahsis edilmesi süreciyle ilgili Sabah'a şunları anlattı: "Yıldırım ilçesinde 80 dönüm arazi üzerinde bulunan Köy Hizmetleri kapatılmıştı. Şehrin 5 noktasındaki binalarda hizmet veren İl Özel İdaresi, bu arsaya büyük bir binaya yapıp faaliyetlerini tek yerden sürdürmek için proje hazırladı. Ancak Paralel Yapı da araziye göz koymuştu. Zamanın valisi Şahabettin Harput, projenin hayata geçmesine engel olarak 80 dönümlük kamu arazisinin üniversiteye tahsis edilmesi talimatı verdi. İl genel meclisindeki AK Partili üyelerin çoğu ve İl Özel İdare Genel Sekreteri buna karşı çıktı. Vali Harput her türlü baskıyı uygulayarak İl Özel İdaresi'ne ait bu arsayı Orhangazi Üniversitesi'ne tahsis ettirmeyi başardı." Torun, Paralel Yapı'nın Bursa'daki önemli finansörlerinden işadamı Selahattin Çelik ile Ahmet Ziyaeddin Temizel'in de özel avukatı.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.