SON DAKİKA
Hava Durumu

Uluslararası bankamatik farelerine rekor ceza

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2011 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2011 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Uluslararası bankamatik farelerine rekor ceza
Bulgaristan'dan dolandırıcılık için geldikleri Türkiye'de bankamatiklere yerleştirdikleri casus kameralı özel düzenekle kart bilgilerini kopyaladıkları onlarca kişinin hesabını boşalttığı iddia edilen tutuklu 2 Bulgar sanık, toplam 21 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde "banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması" suçundan 7'şer yıla kadar hapisleri istenen tutuklu sanıklar Bulgaristan uyruklu Yulıyan A. (24) ile Nıkolay N. (24), son kez hakim karşısına çıktı. Firari sanıklar Galin S., Kaloyan P. ve Hristiyan Dimitrov S. ise halen yakalanamadıkları için duruşmaya katılmadı.
Savunmasını tercüman aracılığıyla yapan Yulıyan A., Bahis Siteleri "Bu şekilde hareket etmeye mecbur kaldım. Başka seçeneğim yoktu" dedi. Arkadaşı Nıkolay N. ise, "Hiçbir zaman için böyle bir hadise içinde olmadım ancak arkadaşımın kurbanı oldum. Sahte kart ile para çekme işinde bulunmadım. Diğer şahısları ise tanımıyorum" dedi.
Duruşmaya katılan müştekilerden bazısı, zararlarının banka tarafından karşılandığını ifade ederek şikayetçi olmazken, kimi de sanıklardan şikayetçi olduklarını söyledi.
2 ay gibi kısa bir süre içinde kararını veren mahkeme, Yulıyan A.'ya toplam 19 yıl, Nıkolay N.'ye ise 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.
Ayrıca mahkeme hakimi Fahrettin Baş, firari sanıklar Galin S., Kaloyan P. ve Dimitrov S.'nin yakalanmasının beklenmesinin uzun süreceğini göz önünde bulundurarak dosyalarını tefrik etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.