SON DAKİKA
Hava Durumu

'Uluslararası Bursa Festivali' coşkulu başladı!

Türkiye’nin en uzun soluklu kültürel etkinliği olan ‘Uluslararası Bursa Festivali’nin ‘Sanat Sınır Tanımaz-Üç Soprano & Üç Tenor’ tema

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2015 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2015 11:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Uluslararası Bursa Festivali' coşkulu başladı!
Türkiye’nin en uzun soluklu kültürel etkinliği olan ‘Uluslararası Bursa Festivali’nin ‘Sanat Sınır Tanımaz-Üç Soprano & Üç Tenor’ temalı açılış konserinde Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO) ile ünlü sanatçılar aynı sahneyi paylaştı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) koordinasyonuyla gerçekleştirilen ‘54. Uluslararası Bursa Festivali’nin açılışı, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda görkemli bir konserle yapıldı.
Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’nın (BBDSO) Oğuzhan Balcı şefliğinde sahneye çıktığı ‘Üç Soprano & Üç Tenor’ konserinde, sopranolar Çiğdem Önol, Funda Saltaş ve Esin Talınlı ile tenorlar Ayhan Uştuk, Aykut Çınar ve Şenol Talınlı da sahneye çıktı. BBDSO’nun en ünlü opera aryaları, napolitenler, müzikaller, tangolar ve ulusal müziklerden seçkin örneklerle sanatseverlerle buluşturdüğu konser, sanatseverleri Anadolu’dan Avrupa’ya ve Asya’ya uzanan rengârenk bir müzikal yolculuğa çıkardı. Usta sanatçıların eşsiz yorumlarıyla renk kattığı konseri dinleyen sanatseverler, coşkulu gecede sanatçıları alkışlarıyla ödüllendirdi.
BURSA'NIN KÜLTÜR GELENEĞİ
Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ödünç, açılış programında festivalin öneminde değinerek, “Kültür ve sanatın merkezi Bursa’da gerçekleştirilen festival, kentin 54 yıllık geleneğidir. Şehirler, kültürün ve sanatın yaşatıldığı ve geliştirildiği oranda büyür ve gelişirler. Şehrimizin değerlerine sahip çıkmak, onları geliştirip gelecek nesillere aktarmak görevlerimizdendir. Kent kültürü konusunda dünyaya örnek bir şehir olan Bursa’nın çağdaş bir kültür sanat şehri olmasını hedefliyoruz” diye konuştu.
ONUR ÖDÜLÜ ODMAN'A
Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta da yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi ve BKSTV çalışanlarını tebrik ederek, Bursa’nın kültürel yaşamının kalkınmasında önemli rol üstlenen festivale emeği geçen herkesi tebrik etti.
BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik ise festivalin özel bir programla sanatseverlerle buluşması hedefiyle yoğun bir çalışma yapıldığını hatırlattı. Konuşmaların ardından ‘Festival Onur Ödülü’, bu yıl Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) kurucularından da olan BKSTV’nin ilk genel sekreteri Osman Odman’a verildi. Odman’a ödülünü Vali Yardımcısı Usta takdim etti. Başkanvekili Ödünç ve Yılbirlik, festivale destek veren sponsor firmaların temsilcilerine de plaketlerini verdi.
Bursalı sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği festivalin açılış konserini, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve BKSTV yönetim kurulu üyeleri ile Bursalı sanatseverler ilgiyle izledi.
FESTİVAL PROGRAMI
27 Mayıs - Zara
29 Mayıs - Kıraç & Yonca Lodi
30 Mayıs - Buzuki Orhan ve Balkan Ekspres
2 Haziran - ‘Dostlar Beni Hatırlasın’, Ankara Devlet Opera ve Balesi
4 Haziran - Marika
5 Haziran - ‘Türk Sanat Müziği Gecesi’
9 Haziran - Europe
10 Haziran - İzmir Devlet Opera ve Balesi - ‘Lüküs Hayat’
12 Haziran - Rafet El Roman & Ezo
13 Haziran - Funda Arar
15 Haziran - Kenan Doğulu
7 - 12 Temmuz - 29. Uluslararası Bursa Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.