SON DAKİKA
Hava Durumu

Uluslararası Sanat Festivali kapanışı sergiyle yaptı

Büşra ZORCİ Femin&Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği Bursa Şubes

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2019 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2019 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Uluslararası Sanat Festivali kapanışı sergiyle yaptı
Büşra ZORCİ
Femin&Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği Bursa Şubesi’nin düzenlediği 2. Uluslararası Sanat Festivali kapanışını resim sergisiyle yaptı. Festival kapsamında bir araya gelen 18’i yabancı 53 kadın sanatçı yaptıkları resimleri sergiledi.

2. Uluslararası Sanat Festivali kapsamında Endülüs Park AVM’de açılan resim sergisi, yurtiçi ve yurtdışından birçok sanatseveri bir araya getirdi. Femin&Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği Bursa Şubesi’nin düzenlediği sergiye Vali Vekili Nevzat Ergün ile eşi Nuray Ergün, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halide Serpil Şahin ve Kent Konseyi Ressamlar Grubu Başkanı Ümran Topsakal da katıldı.

“ÜLKELER ARASI DOSTLUK KÖPRÜSÜ KURUYORUZ”
Femin&Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği Bursa Şube Başkanı Mükerrem Turhan, serginin açılışında yaptığı konuşmasında; “2009 yılında kurmuş olduğumuz Femin&Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği Bursa Şubesi, her yıl mutlaka karma sergiler yaparak adını Bursa’da sanatseverler arasında duyurmuştur. Bununla birlikte organize ettiğimiz uluslararası sergilerle de 7 ülkeden 18 kadın sanatçımızla birlikte yurt dışında sanat camiasında da adımızdan söz ettiriyoruz. Yabancı sanatçılarımız bugün buradaki sergiye büyük bir özveri ile katıldılar. Maalesef birkaç sanatçımız çeşitli sorunlar dolayısıyla aramızda olamadı. Katılım sağlayan sanatçılarımız da zor koşullar altında buraya geldiler. Örneğin Gürcistan’dan gelen sanatçılarımız kara yoluyla 2 gün boyunca hiç durmadan yolculuk yaparak uykusuz bir şekilde gelmişler. Festival boyunca yaptığımız çalıştaylara değinecek olursam, oldukça verimli geçtiğini söyleyebilirim. Femin & Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği olarak bizlerin amacı sanat yoluyla ülkeler arasında dostluk ve barış köprüsü kurmak. Bu nedenle bizlere bu etkinliği gerçekleştirmekte yardımcı olan, desteklerini esirgemeyen politikacılara ve sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“EŞLERİMİZİN DESTEĞİ BÜYÜK”
Kadın sanatçılar olarak hem ev işlerini idare edip hem sanatlarını icra ettiklerini belirten Turhan şöyle devam etti; “Biz kadınlar evde çamaşır, bulaşık, ütü gibi işler yaparken aynı zamanda sanat da icra edebiliriz. Burada eşler arası karşılıklı anlayış oldukça önemli. Çünkü bazen eşimizin gömleği biraz kırışık kalıyor ‘olsun’ diyor, çorbanın kıvamı tutmamış mesela ‘olsun’ diyor ve bizlere sanatımızı icra etmek adına çok fazla destek oluyorlar. Benim eşim de mesela 1 saat önce Ankara’dan geldi, sergimizin açılışına yetişti bana destek olmak için. Eğer gelmeseydi ben de kendisine küserdim aslında.” Ankara Sanat Platformu Kurucu Başkanı Sultan Özateş ise festival boyunca yapılan çalışmalardan bahsederek; “Bugün burada onlarca kadın sanatçımızla birlikte sergilediğimiz resimler, festival süresince yapılan çalıştayda 1-2 saatlik çalışmalar sonucu ortaya çıkan eserlerdir. Hepimiz atölyelerimizde özenerek, uzun süreler uğraş vererek dört dörtlük tablolar da ortaya çıkarabilirdik ama festival kapsamında 3 gün Bursa’nın tarihi ve turistik yerlerini gezdik ve dördüncü günkü çalıştayda hep birlikte ortaya koyduğumuz eserler bugün burada sergileniyor.” dedi. Konuşması sırasında Femin&Art’ın kuruluşuna da değinen Özateş, “Femin&Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği, görsel sanatlar öğretmeni Şükran Yangın Üst tarafından Trabzon’da kuruldu. Ankara, Rize, Pazar, Ordu, Bursa, Çanakkale, İzmir, Muğla ve Dalaman’daki yurt içi şubeleriyle sanata ve sanatçıya katkılarını sürdürüyor. Femin&Art, yurt dışında ise, Tataristan, Gürcistan, Bulgaristan, Dağıstan, Kazakistan, Azerbaycan, Yunanistan, Sibirya, Hollanda, Makedonya, Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Romanya, Fransa, Belçika, Rusya, Ukrayna, Almanya, Irak, İran, Bahreyn, Filistin, Lübnan, Tiflis, Suudi Arabistan, Tunus, Mısır, Japonya’da temsilciliklerini kurmuş uluslararası ağı oldukça geniş bir dernek olarak faaliyetlerine devam ediyor. Ankara Sanat Platformu olarak biz de Femin&Art ile yeni tanıştık ancak bundan sonra derneğin çalıştaylarında beraber çalışmayı umut diyoruz.” ifadelerini kullandı. Sergi açılışının ardından Vali Vekili Nevzat Ergün’e ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halide Serpil Şahin’e Türk Bayrağı takdim edildi.



 
KATILIMCI SANATÇILAR
Sultan Özateş, Sibel Göbel, Seher Söyleme Çelik, Şükran Yangın Üst, Işıl Çelik, Emine Kavran, Emine Yakut, Günnur Uzun, Hale Nermin Usuğ, Necla Özalan, Nefise Gökalp, Nurcan Havuçgil, Filiz Diker Angıç, Gülbinşah Çeliker, Dildar Şahin Üçbudak, Neslihan Sağır, Ayşe Yazgan, Gizem Öztürk, Ayşe Kök, Şermin Mutlu, Ganimet Kızıltan, Meral Eyüboğlu, Tuba Aksoy, Ülkü Kara, Ümran Ayçiçek, Füsun Balpınar, Semiha Güneş, Semra Güneren, Vildan Özkan, Zehra Balpınar, Zeynep Yılmaz, İlknur Ulusoy Akıncı, Nejla Erşahin Meriç, Işılgül Çelik, Mükerrem Turhan
Faten Farooq (Irak), Fatima Al Obaidi (Irak), Kayayoon Bozorgi (İran) Kholod Kayal (İsrail) Tatiana Bulia (Gürcistan), Tamar Tseredze (Gürcistan), Sevinç Eminova (Bulgaristan), Fahriye Kamber (Bulgaristan), Esin Salim (Bulgaristan), Afaq Habibova (Azerbaycan), Aynura Mustafayeva (Azerbaycan), Aynur Navruzova (Azerbaycan), Nesrin Cingöz (Hollanda), Mihaela Roca (Romanya), Lacme Ifrim (Romanya), Gabriel Pirvulet Arama (Romanya)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.