SON DAKİKA
Hava Durumu

Ulutek zirveye tırmandı

Üniversite-sanayi iş birliğinin en somut göstergesi olarak 2005 yılında hizmete açılan Uludağ Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (ULU

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2013 18:18
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2013 19:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Üniversite-sanayi iş birliğinin en somut göstergesi olarak 2005 yılında hizmete açılan Uludağ Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (ULUTEK), kuruluşunun üzerinden altı yıl gibi kısa bir süre sonra Türkiye’nin en çok Ar-Ge yapılan teknoloji bölgesi oldu. 


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ilk kez açıkladığı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri (TGB) Performans Endeksi'ne göre ULUTEK, Ar-Ge projeleri, harcama ve gelirlerine göre yapılan değerlendirmede 32 bölgeyi geride bırakarak birinci sırada yer aldı. Devlet destekleri, Ar-Ge yetkinliği, ihracat verileri, fikri mülkiyet hakları, kuluçka programları ve teknoloji transfer ofisi hizmetleri, üniversite sanayi iş birliği kapasitesine göre yapılan genel değerlendirmede de ULUTEK altıncı oldu.
BTSO Meclis Başkanı ve ULUTEK Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Parseker ile UÜ Rektörü ve aynı zamanda ULUTEK 2. Başkanı Kamil Dilek, Rektörlük B Salonu’nda düzenledikleri basın toplantısında, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri (TGB) Performans Endeksi’ne ilişkin verileri aktararak, elde edilen başarıdan duydukları mutluluğu dile getirdiler.
ULUTEK Yönetim Kurulu Üyeleri Sedat Çağlar ile Prof. Dr. Erdal Emel, Genel Müdür Prof. Dr. Agah Uğuz, Uludağ Üniversitesi Proje Yönetim Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Aslı Hockenberger’in de katıldığı toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Dilek, ULUTEK’in altı yılda elde ettiği bu başarıdan gurur duyduğunu belirterek, “Atacağımız adımlarla özellikle KOBİ’lerle olan iş birliğini daha da artıracağız. Bundan sonra daha da üst sıralara yükseleceğimize inanıyorum” dedi.
İlhan Parseker de, teknoloji geliştirme bölgelerinin en önemli hedefinin Ar-Ge olduğu göz önüne alındığında, ULUTEK’in Ar-Ge yetkinliği bakımından birinci seçilmesini çok önemli gördüğünü söyledi.
Hatırlanacağı gibi ULUTEK, Görükle Yerleşkesinde 471 dönüm arazi üzerinde, Uludağ Üniversitesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Valiliği ve Uludağ İhracatçılar Birliği’nin ortaklığı ile 2005 yılında hizmete açılmıştı.
Üniversiteler, araştırma kurum ve kuruluşları ile üretim sektörlerinin iş birliğini sağlayarak katma değer sağlayıcı yeni ve ileri teknolojilerin geliştirilmesini hedefleyen ULUTEK’te faaliyet gösteren firmalar, çeşitli vergi avantajlarına sahip.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.