SON DAKİKA
Hava Durumu

Üniversite destekli protokol

Bursa Orhangazi Üniversitesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bursa İl Müdürlüğü, Fatih Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (FÜSEM) v

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2013 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2013 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Orhangazi Üniversitesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bursa İl Müdürlüğü, Fatih Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (FÜSEM) ve Bursa Orhangazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BOSEM) tarafından ortaklaşa ‘Aile Danışmanlığı Eğitimi’ düzenlenecek.

 



 

Geleneksel sağlam Türk aile yapısının korunmasını amaçlaşan eğitimin protokolü Bursa Orhangazi Üniversitesi rektörlük binasında düzenlenen törenle imzalandı.

İmza törenine Bursa Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürü Dr. Sunay Özkul, Fatih Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkez Müdürü Doç. Dr. Halil Zaim ve Bursa Orhangazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Yrd. Doç. Göksel Acar katıldı.

“AİLEYİ KORURSAK ŞİDDET BATAKLIĞINI KURUTURUZ”

Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürü Dr. Sunay Özkul, Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürlüğü olarak şiddet ve kadına şiddet konusu üzerinde ciddiyetle durduklarını belirterek, “2013 yılında çokça şiddetten ve kadından söz edildi. Bunların bazı sebepleri var. Bizim alanımızda olan korunmaya muhtaç çocuklar ve kadınlar, bunlara yönelik açılan evler ve hizmetlere bakıldığında bunların bazı sebepleri var. Bunların asıl temelinde aile bütünlüğünün korunması yatıyor. Biz de bakanlık olarak bunun üzerinde duruyoruz. Biz il müdürlüğü olarak 2013 yılında Bursa’da özellikle aile eğitim, aile içi iletişim ve Türk ve İslam aile yapısının okunması yönünde adımlar atmak istedik. Sağ olsun üniversitemiz de kapıları bize açtı, inşallah Türk İslam ailesine sahip çıkarak bu bütünlüğün korunması adına önemli görevleri ifa ederiz.” dedi. Sunay Özkul, aile bütünlüğünün korunması ve aile içi iletişim sorunlarının giderilmesi halinde bu bataklığın kurutulacağını sözlerine ekledi.

Bursa Orhangazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Yrd. Doç. Göksel Acar ise “Bursa Orhangazi Üniversitesi, Fatih Üniversitesi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bursa İl Müdürlüğü ile birlikte Bursa’da aile danışmanlığı eğitimi açarak bu noktada yaşanan bir açığı kapatmak adına bir adım attık. İnşallah vatanımız ve milletimiz adına hayırlı olur.” şeklinde konuştu.

Fatih Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkez Müdürü Doç. Dr. Halil Zaim de kalkınmanın en önemli kaynağının insan olduğunun altını çizerek, şunları söyledi: “Sürdürülebilir kalkınma, barış ve huzurun arkasında da nitelikli yetişmiş insan yatıyor. Güzel insanlar da ancak güzel ailelerde yetişir. Dolayısı ile aile değeri ve kavramının korunması toplumumuz açısından son derece önemli. Bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

EĞİTİMİ TAMAMLAYANLAR AİLE EĞİTİMİ BÜROSU AÇABİLECEK

Konuşmaların ardından eğitim başlatacak olan protokolün imzaları atıldı. Protokol kapsamında 20 Nisan’da başlayacak eğitimler 450 saat sürecek. 300 saati teori, 150 saati ise uygulamalı olacak eğitim ile ailenin sağlam temellere nasıl oturtulacağı ve aile için sorunların giderilmesinin ipuçları verilecek. Eğitime sosyoloji ve psikoloji mezunları başta olmak üzere, PDR, sosyal hizmetler ve tıp fakültesine bağlı bütün bölümlerden katılımlar olabilecek. Eğitimler Bursa Orhangazi Üniversitesinde düzenlenecek. Eğitimi başarıyla tamamlayanlar ise alacakları Bakanlık onaylı ‘Aile Danışmanlık Yetki Belgesi’ ile kendi ofislerini açabilecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.