SON DAKİKA
Hava Durumu

Üniversiteli kıza terör örgütü propagandası yapmak suçundan hapis cezası

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖĞRENCİSİ G.Y. CUMHURBAŞKANINA HAKARET VE ÖRGÜT PROPAGANDASI YAPTIĞI İDDİASIYLA 4 YIL 8 AY 20 GÜN HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2016 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2016 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Üniversiteli kıza terör örgütü propagandası yapmak suçundan hapis cezası
Bursa'da, Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi G.Y., sosyal medya hesabı üzerinden terör örgütü propagandası yaptığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 4 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. 

 
Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık G.Y. ile akrabaları ve avukatları katıldı. Üniversite öğrencisi G.Y'nin, sosyal medyadaki "Güvercin curnatası" isimli hesabından terör örgütü PKK ile ilgili “kahraman” ifadesi kullandığı, operasyonların yapıldığı Diyarbakır, Sur, Şırnak, Silopi ve Cizre'de barikatları simgeleyen fotoğraflarla PKK, YPG ve çeşitli terör örgütlerini öven paylaşımlarda bulunduğu ve bu hesaptan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği, Barış İçin Akademisyenler Birliği bildirisine destek verdiği iddia edildi. "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından hapis cezası talebiyle yargılanan G.Y., duruşmada, 10 sayfalık yazılı savunmasını okudu. G.Y, özetle iki suçtan yargılandığını, iddianamenin öncelikle yeterli şüphe olmadan düzenlendiğini, suçu teşkil eden eylemlerin delillerle ilişkilendirilmediğini, emniyet tarafından hazırlanan fezlekede PKK-KCK ve diğer terör örgütlerine üyeymiş gibi gösterildiğini öne sürdü.
G.Y, bazı ifadeleri farklı anlamda kullandığını, Kürtçe bazı paylaşımlarının ne anlama geldiğini ve YPG'nin terör örgütü olduğunu bilmediğini söyledi. Ayrıca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, "Kürdistan savaş mahkemesi, cinayet, soykırım, intikam ateşi" gibi kelimeler geçmesinin propaganda suçunun oluşmasını sağlamayacağını savunan G.Y., başkasının gönderilerini paylaşmanın "gördüm" demek ve "yaymak" olduğunu belirtti. 72 gündür cezaevinde olduğunu belirten G.Y. “Üniversite öğrencisi ve bir kadın olarak mağdurum. Anne ve babam emek gücüyle geçimini sağlayan insanlardır. Bu süreç onların maddi durumunu fazlasıyla aşmıştır. Annem kalp ilacı kullanmaya başladı, okulum bir yıl uzadı, diş kontrollerimi yaptıramaz oldum. Bu davada ceza alırsam ileride devlet tiyatroları ya da şehir tiyatrolarında çalışabilme hakkımı kaybedeceğim, beraatimi talep ediyorum" dedi.
Mahkeme başkanı, dosya halinde listelenen sosyal medya paylaşımlarını gösterdi. G.Y., bunların kendi paylaşımları olduğunu onayladı. Savcı, mütalaasında, G.Y.’nin PKK/KCK silahlı terör örgütünün eylemlerini benimsediği, örgüt talimatları doğrultusunda sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütün eylem ve faaliyetlerini meşru göstermek suretiyle müzahir kitleyi yönlendirdiği, terör örgütü ile söylem birliği içinde olduğu yönünde kanaatini belirterek, "terör örgütü propagandası yapmak" ve "cumhurbaşkanına hakaret" gerekçesiyle cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını istedi.
Mahkeme heyeti ise G.Y.’nin cumhurbaşkanına hakaret suçunu alenen işlediği gerekçesiyle 11 ay 20 gün, ayrıca örgüt propagandası suçundan da 3 yıl 9 ay olmak üzere toplam 4 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Mahkeme, verilen ceza miktarı ve temyiz incelemesinde dosyanın geçireceği süreyi nazara alarak, sanığın tahliyesine karar verdi.
(GS-MŞ)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.