SON DAKİKA
Hava Durumu

Ünsal: Söğüt ruhu yok edilmeye çalışılıyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, Genel Başkan Mustafa Destici’ye Söğüt şenliklerinde söz verilmemesine tepki göst

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2013 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2013 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ünsal: Söğüt ruhu yok edilmeye çalışılıyor
Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, Genel Başkan Mustafa Destici’ye Söğüt şenliklerinde söz verilmemesine tepki gösterdi. 
Söğüt ruhunun yok edilmeye çalışıldığını ileri süren Ünsal, "Söğüt, AK Parti iktidarı ile birlikte, hiçbir dönemde olmayan kavga, niza, döğüş ve siyasi güç gösteri merkezine çevrilmiştir. Ne acıdır ki, birlik ve beraberliğin merkezi, ayrışmanın merkezi haline getirilmiştir. Sayın Arınç, Söğüt’e sadece iktidar oldukları için gelmek zorunda hissettiklerini söyledi. Dolayısıyla Söğüt’ün ruhunu anlamakta zorluk çekmektedirler" dedi.
Büyük Birlik Partisi’nin yıllardır Söğüt’te yapılan şenliklere katıldığını belirten Ünsal, "Genel başkanımızın ifadesiyle Söğüt ruhu bu değildir. Ecdadımızın 3 kıtaya hakim olurken bütün insanlığa gösterdiği o manevi ruh da, milli ruh da bu değildir. Herkes kendine yakışanı yapar. Hiç kimsenin yanlışı bizi yanlışa sevk etmeyecek. Biz yine doğru bildiğimiz gibi hareket etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Ünsal, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sayın Arınç ve AK Parti sadece günü kurtarma derdinde. Söğüt'teki manevi havadan rahatsız oluyorlarsa gelmesinler. Söğüt’ün manevi atmosferini de bozmasınlar. Hem Şeyh Edebali’den, Ertuğrul Gazi’nin büyüklüğünden bahsedeceksiniz, hem ayrımcılık yapacaksınız. Bu, Söğüt’ün ruhuna, Osmanlı’nın ruhuna ihanettir. Söğüt, Türk milletinin, birlik ve berbaberliğinin dosta düşmana ilan edildiği yerdir . Protokolde bütün katılımcılara söz verilir , Türk’ün sancağı hep beraber göndere çekilir , sonra da halkla kucaklaşılırdı . Ne yazık ki AK Parti hükümeti her türlü değerin içini boşaltığı gibi, Söğüt'ün de ruhunu yok etmek istemektedir".
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.