SON DAKİKA
Hava Durumu

Üreten kadınlara destek

Bursa Valisi Şahabettin Harput, eşi Funda Harput ile birlikte Mudanya'nın Kumyaka köyü ve Tirilye beldesinde incelemelerde bulundu. 

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2013 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2013 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Valisi Şahabettin Harput, eşi Funda Harput ile birlikte Mudanya'nın Kumyaka köyü ve Tirilye beldesinde incelemelerde bulundu. 


Tirilye Belediye Başkanı Ali Turan ve vatandaşlarla görüşen Vali Harput, oradan Kumyaka köyüne geçti. Mudanya Kaymakamı Adem Öztürk ve eşi Rukiye Öztürk ile köy muhtarı Ramiz Batmaz'ın da hazır bulunduğu ziyarette, Kumyaka Köyü Kadınları Dayanışma Derneği'ni ziyaret eden Harput, kadınları başarılarından dolayı tebrik etti. Dernek Başkanı Arife Korkmaz ve köy proje koordinatörü Tijen Yener'den dernek hakkında bilgiler alan Harput, Kadın derneklerinin en güzelini Kumyaka köyünde gördüğünü söyleyerek, kadınlarla bir müddet sohbet etti.
Kadınların yaptığı ürünleri inceleyen Vali Harput, "Kumyaka'da kadınlarımız çok çalışkan. Bölgenin kıt imkanlarını en iyi şekilde değerlendirerek ekonomiye katkıda bulunmak, aile bütçesine destek olmak için ciddi bir çalışma içerisindeler. Kadınlarımız yaptıkları çalışmalarla büyük başarı gösteriyorlar. Biz de kendilerine her türlü desteği veriyoruz" diye konuştu.
Dernek başkanı ve muhtardan yapılan faaliyetlerle ilgili bilgi alan Vali Harput, daha sonra kadınların yaptığı baklavayı yedi. Vali Harput, daha sonra Dr. Murat Ünal ve Nazlıgül Ünal'ın "Tarihi Taş Baskı Yağhanesi"nde imalat ve satış alanını gezdi. Ürünleri tek tek inceleyen Harput, Ünal'a markalaşma ve ihracat konusunda destek sözü verdi. Hanımların başarılarını takdir ettiklerini dile getiren Harput, "Bir yere bir hanım eli değdiği zaman orada bir asalet, temizlik ve başarı oluyor" dedi.
Vali Harput'un köylerine yaptığı ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek kendisine teşekkür eden Kumyaka Köyü Muhtarı Ramiz Batmaz ise, amaçlarının köyde kalkınmayı sağlayarak başta kadınlar olmak üzere köy halkına gelir elde etmek olduğunu söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.