SON DAKİKA
Hava Durumu

UÜ 'en gönüllüler' ile 'engelsiz üniversite' yolunda

 Uludağ Üniversitesi Engelli Birimi, “engelsiz üniversite” olma yolunda katkıda bulunan gönüllü personel, akademisyen ve yöneticilere “en

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2017 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2017 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
UÜ 'en gönüllüler' ile 'engelsiz üniversite' yolunda
 Uludağ Üniversitesi Engelli Birimi, “engelsiz üniversite” olma yolunda katkıda bulunan gönüllü personel, akademisyen ve yöneticilere “en gönüllü” ödülleri verdi. 

Engelli Birimi Koordinatörü Dr. Sıdıka Parlak, daire başkanları, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri, personel ve öğrencilerin katıldığı törende konuşan Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Uludağ Üniversitesi’nin engelsiz üniversite olma yolunda önemli adımlar attığını söyledi.

Kampus içindeki eski yolların ve binaların imkânlar dahilinde engellilerin kullanımına uygun hale getirildiğini, yenileri yapılırken ise tamamen engelsiz üniversiteye uygun planlandığını anlatan Yusuf Ulcay, bilgiye ulaşmanın en önemli mekânlarından olan Merkez Kütüphane’de okuma kapasitesini iki misline çıkaracak olan ek bina tamamlandığında, binanın tamamen “engelsiz” hale geleceğini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay konuşmasında, önümüzdeki yıl Eğitim Fakültesi’nin A ve B bloklarının arasında Özel Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin yapımına başlayacaklarını müjdeleyerek, bu merkezin engelliler ve aileler için aynı zamanda rehabilitasyon ve faaliyet merkezi olarak hizmet vereceğini kaydetti.

Rektör Ulcay, “Kurulacak merkezin sadece özel ihtiyaçlı insanlarla çalışmakla yetinmeyip, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Onkoloji Çocuk Hastanesi’nden tıbbi destek almakta olup gelişme yetersizliği olan, gelişimi risk altında olan çocuklara da hizmet sunacağını sözlerine ekledi.
Engelli Birimi Koordinatörü Dr. Sıdıka Parlak da, Uludağ Üniversitesi’nde engelsiz üniversite için yapılanların gelişmiş Avrupa ülkelerine göre hiç de küçümsenmeyeceğini belirterek, Almanya’nın bile engellilerin eğitiminde karma eğitime cesaret edemezken Türkiye’nin bu konuda önemli bir mesafe kat ettiğini söyledi. Dr. Parlak, engellilerin eğitimine verilen önemin artmasıyla Eğitim Fakültesi’nde 2010 yılında özel eğitim bölümü açıldığını hatırlatarak, çok önemli bir adım olarak değerlendirdiği Özel Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi için de Rektör Ulcay’a teşekkür etti.
Konuşmaların ardından engelsiz üniversite için çaba gösteren gönüllü akademisyen, öğrenci, personel ve yöneticilere teşekkür plaketleri, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen afiş yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.