SON DAKİKA
Hava Durumu

UÜ ile Justus-Liebig Üniversitesi arasında işbirliği

Bursa ile kardeş bölge olan Almanya’nın Hessen eyaletindeki Giessen şehrinde bulunan 400 yıllık Justus-Liebig Üniversitesi’nden (JLU) bir heyet,

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2015 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2015 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
UÜ ile Justus-Liebig Üniversitesi arasında işbirliği
Bursa ile kardeş bölge olan Almanya’nın Hessen eyaletindeki Giessen şehrinde bulunan 400 yıllık Justus-Liebig Üniversitesi’nden (JLU) bir heyet, Uludağ Üniversitesi’ne gelerek bilimsel iş birliği konularını görüştü.
 

Uludağ Üniversitesiyle 1998 yılından bu yana süren Veteriner Fakültesi odaklı işbirliğini diğer bilim alanlarına da yayarak genişletmek isteyen konuk heyeti, Rektör Vekili Prof. Dr. Eray Alper kabul etti. heyete Uludağ Üniversitesi’nin JLU ve Hessen Eyaleti koordinatörü ve Veteriner Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Deniz Seyrek İntaş, ilgili dekanlar ve bölüm öğretim üyeleri de eşlik etti. Ziyarette, misafir heyete, uluslararası çalışmalar hakkında bilgi verildi ve iki üniversite arasındaki iş birliği konularında fikir alış-verişinde bulunuldu.
Öğle yemeğinde sohbet şeklinde devam eden görüşmelerin ardından heyet kendi alanlarındaki fakülte ve bölümlerde görüşmeler yaptı. Bazı alanlarda ortak çalışma projeleri ve ilave Erasmus anlaşması da yapan heyet, önümüzdeki yıllarda yapılacak ortak aktivitelerin altyapısını oluşturma sürecini de başlattı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.