SON DAKİKA
Hava Durumu

UÜ'de mezuniyet heyecanı

Uludağ Üniversitesi UÜ bünyesindeki İnegöl, Karacabey, Büyükorhan, Orhangazi, Keles, İznik, Mustafakemalpaşa, Yenişehir, Keles ve Harmancık meslek yüksekokullarından mezun olan öğrenciler için üniversite yerleşkesindeki Mete Cengiz Kültür Merkezinde tören düzenlendi. Mezun olan öğrencilere diplomaların UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay (sağda) verdi. ( Uludağ Üniversitesi Basın Bürosu - Anadolu Ajansı )

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2016 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
UÜ'de mezuniyet heyecanı
 UÜ Rektörü Prof. Dr. Ulcay,"Türkiye'nin dört yıllık fakülte mezunları işsizlik sıkıntısı çekerken, firmaların kalifiye eleman olarak tabir edilen meslek yüksekokulu mezunu arıyor." dedi.






 Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusu Ulcay, Türkiye'de dört yıllık fakülte mezunları işsizlik sıkıntısı çekerken, firmaların kalifiye eleman olarak tabir edilen meslek yüksekokulu mezunu aradıklarını ancak bulamadıklarını belirtti.UÜ bünyesindeki İnegöl, Karacabey, Büyükorhan, Orhangazi, Keles, İznik, Mustafakemalpaşa, Yenişehir, Keles ve Harmancık meslek yüksekokullarından mezun olan öğrenciler için üniversite yerleşkesindeki Mete Cengiz Kültür Merkezinde tören düzenlendi.

Yaklaşık 500 öğrencinin gerçek diplomalarını aldığı törende Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş, rektör yardımcıları, yöneticiler, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri hazır bulundu.

Törende konuşan Ulcay, meslek yüksekokullarına olan ilginin artmasını beklediklerini vurgulayarak, "Bugün ülkemizde işsizlik var fakat firmaların nitelikli iş gücü ihtiyacı halen devam ediyor. Türkiye'nin dört yıllık fakülte mezunları işsizlik sıkıntısı çekerken, firmaların kalifiye eleman olarak tabir edilen meslek yüksekokulu mezunu arıyor. Biz meslek yüksekokullarına talebin artmasını istiyoruz. Hem ülke ekonomisi hem kalifiye eleman ihtiyacının giderilmesi hem de üniversitemize başarılı öğrencilerin çekilmesi adına meslek yüksekokullarımızı tercih edecek en başarılı ilk beş öğrenciye burs verilmesi için harekete geçtik." diye konuştu.Konuşmaların ardından öğrencilere diplomaları törenle verildi.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.