SON DAKİKA
Hava Durumu

UÜ'nün tanıtım günlerine yoğun ilgi

27-28 Temmuz'da gerçekleşen Uludağ Üniversitesi tanıtım günlerine Öğrenci adayları yoğun ilgi

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2016 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2016 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
UÜ'nün tanıtım günlerine yoğun ilgi
27-28 Temmuz'da gerçekleşen Uludağ Üniversitesi tanıtım günlerine Öğrenci adayları yoğun ilgi gösterdi.
 






 Uludağ Üniversitesinin (UÜ) üniversite tercih sürecinde aday öğrenciler için düzenlediği tanıtım günlerine yoğun ilgi gösterildi.UÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde 27-28 Temmuz'da gerçekleşen etkinliklere katılan öğrenciler, fuaye alanında açılan fakülte ve yüksekokul stantlarını gezerek bilgi aldı.


UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ın da öğrencilere hitap ettiği etkinlikte isteyen öğrenciler için bölümlere tanıtım turları da gerçekleştirildi.

Adaylar, ilgili fakülte ve yüksekokul öğretim üyelerinden Uludağ Üniversitesi ve üniversitenin yerleşkesi, bursları, beslenme ve barınma imkanları, spor, sağlık ve sosyal olanaklar, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programları gibi pek çok konuda bilgi aldı. Öğretim üyeleri ile yüz yüze görüşme imkanı bulan öğrenci adayları, Uludağ Üniversitesi hakkında detaylı bilgilere sahip olma şansını yakaladı.

Rektör Ulcay, mezun olduğu üniversitede rektörlük yapmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.

Öğrencilere de ailelerinin değil, kendi istedikleri bölümleri seçmeleri tavsiyesinde bulunan Ulcay, şunları kaydetti:

"Severek seçtiğiniz bir bölümü isteyerek okursunuz. Severek okuduğunuz bölümden de başarılı bir şekilde mezun olursunuz. Başarılı bir şekilde bitirdiğiniz bölümün sonunda da istediğiniz alanlarda çalışırsınız. Zorla okutturulduğunuz mesleklerde başarılı olma şansı biraz düşük. Anne babalar kendi yapmak istedikleri meslekleri çocukları yapsın diye biraz zorluyorlar. Ailenin istediği mesleği çocukları da istiyorsa mesele yok. Ancak biz burada çok yaşadık. Çocuklar istemedikleri bölümlerde okurken çok zorlanıyorlar ve birinci, ikinci hatta üçüncü sınıflardayken bölümü bırakıyorlar ya da değiştiriyorlar. Ben velilere çocuklarını istemedikleri bölümlere göndermemelerini tavsiye ediyorum."

UÜ'yü anlatan tanıtım videosunun da izlenmesinin ardından Prof. Dr. Ulcay, öğrenciler ve aileleri ile birlikte stantları gezdi.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.