SON DAKİKA
Hava Durumu

Uygur Katliamına Gençlerden Tepki

Kömen Dergisi Bursa İnegöl Şubesi Türkçü Turancı Gençlik Hareketi üyeleri Çin'de Uygur Türklerine uygulanan katliama tepkilerini gösterdile

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2013 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2013 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Uygur Katliamına Gençlerden Tepki
Kömen Dergisi Bursa İnegöl Şubesi Türkçü Turancı Gençlik Hareketi üyeleri Çin'de Uygur Türklerine uygulanan katliama tepkilerini gösterdiler. 


İnegöl Atatürk anıtı önünde toplanan gençler, Amerika, İsrail ve Çin aleyhine sloganlar attılar. Kömen Dergisi İnegöl Şubesi Türkçü Turancı Gençlik Hareketi adına konuşan Başkan Fırat Akten, "İslam Alemi olarak mübarek ramazan ayını yaşıyor ve 11 ayın sultanı olarak kabul ettiğimiz bu mübarek ayda dinimizin gereklerin yerine getirmeye çalışıyoruz. Cenab-ı Allah’ın hak dini olan İslamiyet, öncelikle İslam kardeşliğini emreden bir dindir. Kızıl Komünist Çin devleti çocuk katili değil midir? Çin devletinin katlettiği Uygur Türkleri Müslüman değil midir? Veyahut kızıl Çin devletinin öldürdükleri insan değil de başka bir varlık mıdır? Türkiye Cumhuriyetini yönetenler, ne şart altında olursa olsun, bu soykırıma 'dur' demelidirler" şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından Kömen şubesi üyeleri sloganlar atıp, Amerika, İsrail ve Çin bayraklarını yakarak, tepkilerini gösterdiler.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.