SON DAKİKA
Hava Durumu

Vahşeti anlattılar

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, bıçaklayarak öldürdükleri adamın cesedinin üzerinden otomobille geçtikleri iddia edilen 3 kişinin yargılanmas

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2013 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2013 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'nın İnegöl ilçesinde, bıçaklayarak öldürdükleri adamın cesedinin üzerinden otomobille geçtikleri iddia edilen 3 kişinin yargılanmasına başlandı. 


3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “cCanavarca his saikiyle adam öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisleri istenen tutuklu sanıklar E.Ö. (35) ve S.S. (33) ilk kez hakim karşısına çıktı. Olaya karıştığı iddiasıyla hakkında dava açılan tutuksuz kadın sanık H.K. (30) ise bu duruşmaya katılmadı. Geçen yıl eylül ayında 30 yaşındaki Ahmet Arun'u yeni açacağı iş yerinin önünde bıçakla öldürdükten sonra araçla üzerinden geçtikleri iddia edilen sanıklar haklarındaki iddiaları yalanladı.
Tutuklu sanık E.Ö, olay günü kendisini telefonla arayan maktul Ahmet Arun'un iş yerine gelmesini istediğini ifade ederek, "Gittiğimde maktul iki arkadaşıyla birlikte alkol alıyordu. Kendilerini gezdirmemi istedi. Ben de kıramadım. Gezerken, yoldan arabaya bir kadın bindi. Arkadaki iki kişi yolda bana bağırıp araçtan indi. Ardından maktul ile yanındaki kadını sanayiye götürürken halamın oğlu olan diğer tutuklu sanık S.S. beni aradı. Ailevi meseleler yüzünden görüşmek istediğini söyledi. Üçümüz beraber S.S.'yi aldık. Maktul, onları tekrar sanayiye bırakmamı istedi. Onları istedikleri dükkana bıraktım. Bir süre sonra yolda bıraktığımız iki kişiyi almak istediğim için maktulün bulunduğu dükkana tekrar gittim. Bana küfretti. Sarhoş olduğu için cevap vermedim. Dışarıya çıkarken saldırıp, beni arkamdan bıçakladı. Bu sırada S.S. araya girdi. O sırada o da elinden yaralandı. Ben de sırtımdan hafif şekilde yaralandım. Mücadele ederken maktul üzerime düştü. Bu sırada bir kez de bacağımdan yaralandım. Boğuşma sırasında bıçak elime geçti. Kurtulmak için ben mi bıçakladım, yoksa o mu bıçağın üzerine düştü hatırlamıyorum. Olayın ardından kullandığım araçla geri manevra yapmak istedim. Bu sırada aracın sol ön tekerleği bir yere çarptı. Çarpmanın etkisiyle jant kapağı çıkmıştı. Ancak maktulün üzerinden araçla geçmedim. Araç üzerinde maktule ait kan izlerinin bulunduğuna dair raporu da kabul etmiyorum. Maktule kesinlikle çarpmadım. Araçta bulunan bayan da bizimle gelmek istediğini söyledi. Üçümüz birlikte Manisa’ya gittik” dedi.

“ARAYA GİRDİĞİM İÇİN YARALANDIM”
Hakkındaki iddiaları yalanlayan diğer tutuklu sanık S.S. ise, olay gecesi halasının oğlu olan diğer tutuklu sanık E.Ö. ile maktul arasında tartışma çıktığını belirterek, “Maktul küfrederek elindeki bıçakla E.Ö.'ye saldırdı. Ben o zaman araya girdim. Kolumdan ve göğsümden hafif şekilde yaralandım. Ondan sonra da korkarak kaçtım. Daha sonra E.Ö. ve diğer bayan gelerek arabaya bindiler. Hep beraber gittik. E.Ö. maktule çarpıp üzerinden geçmedi. Ben araçtaydım. Hiç bir ses duymadım. Zaten şoktaydım” diye konuştu.

"EN AĞIR CEZAYA ÇARPTIRILSIN"
Duruşmaya müşteki olarak katılan maktulün kardeşleri S.A. ve N.A. ise ağabeylerinin sırtında birçok bıçak darbesi olduğunu hatırlatarak, kardeşlerini hunharca öldürdükleri iddia edilen sanıkların en ağır cezaya çarptırılmasını istedi.

TUTUKSUZ KADIN SANIĞA YAKALAMA KARARI
Tutuksuz kadın sanık H.K.'nin duruşmalardan kaçtığına kanaat getiren mahkeme, sanığın hakkında yakalama kararı çıkartılmasına karar verdi. Dava eksiklerin tamamlanması için ertelendi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.