SON DAKİKA
Hava Durumu

Vahşette bile çifte standart!

İzmir Bornova’da 21 yaşındaki Bursalı genç kız 26 yaşında bir manyak tarafından vahşice bıçakla doğranarak öldürüldü. Bu tür sapkın

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2017 21:47
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2017 23:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Vahşette bile çifte standart!
İzmir Bornova’da 21 yaşındaki Bursalı genç kız 26 yaşında bir manyak tarafından vahşice bıçakla doğranarak öldürüldü. Bu tür sapkın ve vahşet olaylarında İslamcı ya da Ülkücüler olduğunda tüm camiaları ve kurumları hedef tahtasına oturtulurken, sosyalist paylaşımlar yapan bu katil yaratığın sosyalist yanı medya tarafından gündeme getirilmiyor ve hatta saklanıyor. Konu iktidar ve sağcılar olduğunda aslan kesilen medya, vahşette bile çifte standart uygulamaktan geri kalmıyor.

Fetih bağcı

İzmir Bornova’da 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Bursalı Zülal Tütüncü, doğum gününde gittiği barda tanıştığı ve evine gittiği cani Günhan Öztürk tarafından bıçakla doğranarak katledildi. İzmir'deki özel bir üniversitede Sanat ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü'nde okuyan Günhan Öztürk, Ege Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi kız arkadaşı Zülal Tütüncü ile barda tanıştı. İkili daha sonra Günhan Öztürk’ün evine gitti. Burada çıkan tartışmada Günhan Öztürk, babasına ait bıçakla üniversiteli genç kızı boğazından bıçaklayıp öldürdü. Ardından polisi arayan Günhan Öztürk, teslim oldu. İfadesinde suçunu itiraf eden ancak tartışmanın neden çıktığı konusunda bilgi vermeyen Günhan Öztürk, sevk edildiği adliyede tutuklandı.

BURSA’DA TOPRAĞA VERİLDİ

Ege Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Zülal Tütüncü, Nilüfer Fatih Sultan Mehmet Camii'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Ahmetpaşa Mezarlığı'nda toprağa verildi.  Sınıf arkadaşlarının da katıldığı cenaze namazında kadınlar da erkeklerle birlikte cenaze namazı kıldı. Tek çocukları olan Zülal'i kaybeden anne Bedriye-İsmail Tütüncü çifti gözyaşlarına boğuldu. Anne Bedriye ve baba İsmail Tütüncü yakınları tarafından güçlükle teselli edildi. Anne Bedriye Tütüncü, "Kızımla gece telefonla konuşmuştuk. Hiçbir olumsuzluktan bahsetmedi. Cinayet sanığını da hiç tanımıyoruz. Kızımızın da daha önce tanıdığı biri değildi." dedi.

CANİDEN SOSYALİST PAYLAŞIMLAR

Zülal Tütüncü’yü vahşice katleden caninin sosyal medya hesabı nefret söylemleri ve görselleriyle dolu. Sosyalist paylaşımları ile dikkati çeken katil, Gezi Parkı ihanetinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan pankartın olduğu fotoğraf paylaşımı ile de zihniyetini gözler önüne serdi.

MEDYADA ÇİFTE STANDART

Şiddet, cinayet, sapıklık gibi toplumun her kesiminden herkesin şiddetle karşı çıkması gereken olaylara medyanın çifte standartla yaklaştığı bu olayın ardından bir kez daha gözler önüne serildi. Bu tür insanlık dışı olaylar İslamcı ya da Ülkücü diye bilinen kişiler tarafından yapıldığında dünyayı ayağa kaldırıp o kitleyi ya da kurumu hedef alan medya, sapık ya da cani solcu sosyalist biri olunca bu özelliğini özellikle gizliyor ve öne çıkarmıyor.

YA İSLAMCI BİRİ OLSAYDI?

21 yaşınca gencecik bir kızı vahşice katleden gözü dönmüş manyağın sosyal medya hesaplarında sosyalist paylaşımlar olmasına ve zihniyetinin o olduğu ortada olmasına rağmen medyada bu yönü asla gündeme getirilmiyor. Oysa bu ülkede bir sapık yüzünden Ensar Vakfı yerden yere vurulmuş, vakıfla ilgisi olan herkes adeta sapık ilan edilmişti. Ensar’la birlikte tüm muhafazakâr vakıf ve dernekler hedef alınmıştı. O gün bir suçlu yüzünden İslam’ı ve vakıf dernekleri hedef alanlar, bugün sosyalist paylaşımları olan caninin bu özelliğini kapatıyor, görmezden gelip gizliyorlar.  Bugün yaşanan bu vahşet es kaza eğer İslamcı diye bilinen bir kişi tarafından yapılmış olsaydı, gerek yazılı gerekse görsel medyada neler yazılırdı? Gezi Parkı ihanetinden paylaşılan görüntünün yerinde AK Parti Mitingi’nden ya da Cumhurbaşkanı Erdoğan fotoğrafının olduğu bir paylaşım olsaydı neler yazılıp çizilecekti? Bugün Türk medyasının köşelerini tutan ve çifte standartı kendilerine bayrak edinenler, bu kadar vahşi bir olayda bile eyyamcılığı ve ayrımcılığı bir kenara bırakamıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.