SON DAKİKA
Hava Durumu

Vahşi hayvanlar kameralara böyle yakalandı.

YALOVA'DA YABAN HAYAT KAYIT ALTINA ALINIYOR.(YALOVA-İHA) (ZAFER PEKER/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2016 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Vahşi hayvanlar kameralara böyle yakalandı.
Ormandaki vahşi hayvanlar kameralara böyle yakalandı.
 

 

 

Bursa'daki Doğa Koruma ve Milli Parklar 2.Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Yalova Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, ormandaki nesli tükenmekte olan hayvanları görüntülemek üzere foto kapan sistemi kurdu. 5 foto kapan sayesinde çizgili sırtlan, yaban kedisi ve ayı gibi hayvanların görüntüsü elde edilirken, sistemin online olarak geliştirilmesiyle kaçak avcılara da anlık müdahaleler başladı.
Yaban hayvanlarının tespiti için son teknoloji kullanılıyor. Nesli tükenmekte olan özellikle çizgili sırtlan ve yaban kedisi foto kapanlarla kaydedildi.
Yetkililer, ormana yerleştirilen foto kapanların ısıya ve harekete karşı duyarlı olduğunu kaydederek, "Foto kapanlar bir alana yerleştirildikten sonra hiç dokunmadan binlerce fotoğraf depolanabiliyor.
Ayrıca sisteme entegre edilen GSM devreleri ile çekilen fotoğraflar birkaç dakika içinde ilgili kişilerin cep telefonlarına MMS veya elektronik posta adreslerine mail olarak gönderiliyor. Böylece kullanılan bu teknoloji sayesinde yaşam alanlarına dokunulmadan nadir görülen yaban hayvanları hakkında kesin verilere ulaşılıyor. Bu veriler, varlık-yokluk, bazı türlerin sayımı, doğal alanlarda yaşanan yasa dışı insan faaliyetlerinin belirlenmesi gibi alanlarda kullanılıyor" dediler.

ÇİZGİLİ SIRTLAN GÖRÜNTÜLENDİ
Yalova'da yapılan izleme çalışmaları neticesinde, geçmişte il genelinde yaşadığı bilinen ancak görüntülenemeyen çizgili sırtlan, yaban kedisi ve ayı gibi çok nadir rastlanan yaban hayvanları da foto kapanlarla görüntülendi. Elde edilen verilerin sonucunda üniversitelerden çeşitli bilim adamları ile bilimsel çalışmalar yürütüldü. Yaban hayvanlarının nüfusunun sürekliliği açısından çok büyük önem taşıyan bu çalışmanın yanısıra, bölgede kaçak avlanan avcılar da foto kapanlar tarafından kaydedildiğinde bunların önüne geçilip, bu kişilere ceza kesiliyor

YALOVA'DA YABAN HAYAT KAYIT ALTINA ALINIYOR(YALOVA-İHA) (ZAFER PEKER/BURSA-İHA)

YALOVA'DA YABAN HAYAT KAYIT ALTINA ALINIYOR.(YALOVA-İHA) (ZAFER PEKER/BURSA-İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.