SON DAKİKA
Hava Durumu

Vali Harput : 'Hiçbir suç cezasız kalmayacak'

Bursa'nın Yavuz Selim Mahallesi'nde çıkan olaylarda hayatını kaybeden İlker Kaya ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Şahabettin Harput, “T

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2012 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2012 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'nın Yavuz Selim Mahallesi'nde çıkan olaylarda hayatını kaybeden İlker Kaya ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Şahabettin Harput, “Türkiye gibi hukuk devletinde hiçbir suçun cezasız kalmayacağını, er ya da geç sanık veya sanıkların yakalanarak layık oldukları cezaya çarptırılacağını herkesin bilmesi, devlete güvenmesi, yanlış ve duygusal bir harekete kapılmaması lazım” dedi.

Bursa'da açlık grevlerine destek vermek için yürüyüş yapan BDP'liler ile vatandaşlar arasında çıkan kavgada yaralanan şahıs, yaklaşık bir aydır tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Valilikte konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Şahabettin Harput, gencin durumunun kritik olduğunu ve bugün hayatını kaybettiğini söyledi. Vali Harput, “Üzüntü verici bir olay. Önce İlker evladımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine sabır diliyorum. Bir talihsiz kaza kurşunu ile hayatını kaybetti. Bu olaylarla alakalı Bursa halkı aklı selim ile hareket etmiştir. Herkes yapılan yanlıştan ders almıştır. Yanlışın sadece Yavuz Selim’in, Ulus’un değil, bütün Bursa’nın huzurunu kaçırdığını biliyoruz. ‘Hırs gelir göz kızarır, hırs gider yüz kızarır’ sözünü hatırlayalım. Hırsla hareket etmek insanın zararla oturmasına yol açar. Bunun da acı sonuçlarını geçtiğimiz günlerde gördük” dedi.

Olayın hukuki sürecinin devam ettiğini kaydeden Harput, şöyle devam etti:

“Öbür taraftan da olayla alakalı, başına gelen hadiseyle ilgili gözaltına alınanlar oldu. Tutuklananlar oldu. Takip edilen bir süreç. Türkiye gibi hukuk devletinde hiçbir suçun cezasız kalmayacağını, er ya da geç sanık veya sanıkların yakalanarak layık oldukları cezaya çarptırılacağını herkesin bilmesi, devlete güvenmesi, yanlış ve duygusal bir harekete kapılmaması lazım.”
Bir gazetecinin, “Güvenlik tedbirleri artırılacak mı?” sorusunu ise Vali Harput, “Ben vatandaşlarıma güveniyorum ama devlet her zaman kendi hassasiyetini elbette gözetecektir. Bir taşkınlık olacağını beklemiyorum” diye cevapladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.