SON DAKİKA
Hava Durumu

Vali Harput'tan İTSO'ya ziyaret

Vali Şahabettin Harput, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası'nı (İTSO) ziyaret ederek, yeni hizmet binasını inceledi. İTSO Başkanı Metin Anıl'dan

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2011 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2011 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Vali Harput'tan İTSO'ya ziyaret
Vali Şahabettin Harput, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası'nı (İTSO) ziyaret ederek, yeni hizmet binasını inceledi. İTSO Başkanı Metin Anıl'dan ilçe ekonomisi hakkında bilgi alan Harput, İnegöl'ün örnek bir ekonomik gelişme içinde olduğunu söyledi.
İnegöl'de MODEF Expo fuarı ile TÜV Reiland'ın Mobilya Test Laboratuarı'nın açılışına katılan Bursa Valisi Şahabettin Harput, ardından İTSO'ya geçerek, kısa süre önce hizmete giren ve henüz resmi açılışı yapılmayan yeni hizmet binasını inceledi. Harput, burada İTSO Başkanı Metin Anıl'dan ilçe ekonomisi hakkında bilgi de aldı. Anıl, yeni hizmet binasının 5 bin metrekare arsa üzerinde 2 katlı olarak inşa edildiğini söyledi. Yeni binada 150 araçlık otopark ve çok amaçlı salon bulunduğunu ve tüm servislerde ferah nezih bir ortam sağlandığını belirten Anıl, "İnegöl hızla sanayileşiyor. Kısa süre önce hizmete giren Mobilya İhtisas OSB ile birlikte tüccar ve sanayicilerimizin odamızdan beklentileri daha da yükseldi. Bizde üyelerimize daha kaliteli hizmet vermek için bu binayı inşa ettik" Pinbahis dedi.
İnegöl'ün yıllık 1 milyar dolarlık dış ticaret hacmine sahip olduğunu söyleyen Anıl, ilçede mobilya, orman ürünleri, tekstil ve otomotiv yan sanayiinde faaliyet gösteren sanayi tesisleri bulunduğunu belirterek, "2023 yılındaki hedefimizi 1 milyar doları mobilya olmak üzere yılda 3 milyar dolarlık ihracat yapmak olarak belirledik" şeklinde konuştu.
Anıl, İnegöl ekonomisinin 10 yıldır sürekli dış ticaret fazlası verdiğini de sözlerine ekledi.
Vali Harput ise Bursa'nın önemli bir üretim merkezi olduğunu vurguladı. İnegöl'ün ilçe olmasına rağmen oldukça canlı bir ekonomiye sahip olduğuna dikkat çeken Harput, "Örnek bir sanayi merkezi olduğunuzu gururla görüyorum. Burada çevre ile barışık sanayi tesisleri var" şeklinde konuştu.
İnegöl'de kurumlar arasında çok önemli bir uyum bulunduğunu tespit ettiğini de söyleyen Harput, "İnegöl Belediyesi ve İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası arasında uzun yıllara dayanan köklü bir birliktelik oluşmuş. Siyaset üstü çalışmalar ile çok başarılı işlere imza atılmış" ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.