SON DAKİKA
Hava Durumu

Vali Karaloğlu: 'Hedefimiz uluslararası hasta kabulü'

Bursa Valisi MünirVali Karaloğlu: “Kamu hastanelerimiz ortopedi, plastik cerrahi, sporcu sağlığı, travmatoloji gibi alanlarda diğer illere göre daha

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2015 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2015 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Vali Karaloğlu: 'Hedefimiz uluslararası hasta kabulü'
Bursa Valisi MünirVali Karaloğlu: “Kamu hastanelerimiz ortopedi, plastik cerrahi, sporcu sağlığı, travmatoloji gibi alanlarda diğer illere göre daha önde, bizim bu başarımızı uluslararası düzeye taşımamız şart” dedi.
Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ni ziyaret etti.
Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Prof. Dr. Rüstem Aşkın'ın Bursa'daki tıbbi hizmetler ve hedefleri ile ilgili sunumu sonrası konuşan Vali Karaloğlu, "Öncelikle değerli hocamıza yeni görevinde başarılar diliyorum, Son on iki yılda ülkemizde sağlık adına çok güzel işlere imza atıldı. Bunlardan bir tanesi de kamu hastanelerinin tek çatı altında toplanmasıdır. Yeni yapılan çalışmalar ve yatırımlarla birlikte önümüzdeki bir iki yıl içerisinde vatandaşımızın memnuniyet oranı daha da artacaktır" diye konuştu.
Bursa'daki teknik alt yapı ve mevcut kaliteli uzman hekim kadrosuna dikkat çeken Vali Karaloğlu, "Kamu Hastanelerimiz sadece Bursa halkına hizmet vermiyor, çevre İllerden ve bazı özel branşlarda Ülkenin farklı noktalarından kabul ettiğimiz hastalarla birlikte bu sayı yaklaşık 6 milyonu buluyor. Hastanelerimiz ortopedi, plastik cerrahi, sporcu sağlığı, travmatoloji gibi alanlarda diğer illere göre daha da önde bizim bu başarımızı uluslar arası düzeye taşımamız şart,bu özel alanlarda da diğer ülkelerden hasta kabul etmeliyiz" dedi.
Personel memnuniyetini yükseltip, vatandaşların daha kaliteli bir sağlık hizmeti alması adına devraldıkları bayrağı daha da ileri seviyelere götürebilmek için çalıştıklarını belirten Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın ise, “2014 sonu itibariyle Yoğun bakım yatak kapasitesini yüzde 23 arttırdık. Yeni yatırımlarla birlikte bu oran daha da hızlı değişecek" dedi.
İLK HASTA 8 MAYIS'TA
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımları ile 8 Mayıs'ta açılışı yapılacak olan Nilüfer Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde incelemede bulunan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "Nilüfer ağız ve diş sağlığı merkezi 50 ünitesi ile son derece çağdaş, modern bir şekilde vatandaşımıza hizmet verecek"diye kaydetti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.