SON DAKİKA
Hava Durumu

Vali Karaloğlu'n dan Gençlik Merkezine sürpriz ziyaret

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "Biz bütün çocuklarımızın mutlaka yaz spor okullarından istifade etmesini istiyoruz. Bizim arzumuz şu, okul ta

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2014 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2014 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Vali Karaloğlu'n dan Gençlik Merkezine sürpriz ziyaret
Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "Biz bütün çocuklarımızın mutlaka yaz spor okullarından istifade etmesini istiyoruz. Bizim arzumuz şu, okul tatili süresince çocuklar sokakta başıboş kalmasın. Mutlaka ilgi duyduğu bir spor dalıyla ilgilensin" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Osmangazi Gençlik Merkezi, Atıcılar Spor Vadisindeki çok amaçlı spor salonu, tenis kortları ve olimpik yüzme havuzunda devam eden kurslarla ilgili çalışmaları yerinde inceleyen Karaloğlu, velilere çocuklarını İl Müdürlüğüne bağlı gençlik merkezlerinde açılan kurslara gönderme çağrısında bulundu.

Gençlik merkezinde müzik eğitimi alan gençlerin mini konseriyle karşılanan Karaloğlu, genç müzisyenlerin seslendirdiği Karadeniz yöresine ait türküye eşlik etti. Mini konserin ardından seminer salonunda "Ah Şu Gençler" adlı tiyatro oyununu izleyen Karaloğlu, küçük izleyicilerle bir süre sohbet etti. Ortaya koydukları performansla göz dolduran amatör tiyatroculara sertifikalarını veren Karaloğlu, Osmanlıca kursundaki çalışmaları da izledi. Test ettiği kursiyerlere tam not veren Karaloğlu'na kurs hocası tarafından Osmanlıca harflerle adının yazıldığı çini tabak hediye edildi.

İncelemenin ardından gençlik merkezinden ayrılan Karaloğlu, Atıcılar Spor Vadisi'nde yer alan tenis kortları ve çok amaçlı spor salonundaki çalışmaları da yerinde inceledi.

Eğitim gören miniklerin çalışmalarını inceleyen ve antrenörlerden çalışmalarla ilgili bilgi alan Karaloğlu, çocuklarının çalışmalarını izleyen velilerle de bir süre sohbet etti. Daha sonra olimpik yüzme havuzuna geçen Karaloğlu, burada yaptığı açıklamada, Bursa genelinde 55 merkezde ve 25 branşta yaz spor okullarının başlatıldığını söyledi. Karaloğlu, 17 ilçede faaliyet gösteren 17 gençlik merkezinde Kur'an-ı Kerim okumadan Osmanlıca'ya, fotoğrafçılıktan girişimciliğe kadar birçok branşta eğitim verildiğini hatırlattı.

Yaz boyunca 3 dönem halinde açılacak kursların ilk grubunda yaklaşık 10 bin 300 öğrencinin eğitim aldığını vurgulayan Karaloğlu, "Biz bütün çocuklarımızın mutlaka yaz spor okullarından istifade etmesini istiyoruz. Bizim arzumuz şu, okul tatili süresince çocuklar sokakta başıboş kalmasın. Mutlaka ilgi duyduğu bir spor dalıyla ilgilensin. Spor yapmanın disipliniyle hem dostluklar edinsin hem de bir takımdaşlık ruhu kazansın. Bu sene Bursa'da yaz spor okullarına daha çok önem veriyoruz. Gençlik merkezlerini daha aktif hale getirdik. Şu anda kayıtlar devam ediyor. Vatandaşlarımız her zaman çocuklarını gençlik merkezlerimize getirebilirler. Okulların spor salonlarını da bu yaz spor okulları kapsamında kullanıyoruz, kullanmaya da devam edeceğiz. Tek arzumuz vatandaşımız bunu biraz daha ciddiye alsın, çocuklarını gönül rahatlığıyla bize teslim etsinler" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.