SON DAKİKA
Hava Durumu

Vali Karaloğlu'ndan bayram mesajı

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2014 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2014 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Vali Karaloğlu'ndan bayram mesajı
Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

 

Karaloğlu, mesajında, beraberliği pekiştiren ve paylaşmanın ve toplumsal yardımlaşmanın en üst düzeyde yaşandığı Ramazan Bayramı'nı kutlamanın heyecanı içinde olunduğunu belirtti.

Bayramların, "dostça ve samimi tebessümlerle birlik ve beraberliğin doruklarında gezinilen müstesna zaman dilimleri" olarak niteleyen Karaloğlu, "Ramazan boyunca sevindirmeye çalıştıklarımızı bayramda da lütfen unutmayalım. Unutmayalım ki bayramımızı, yaşlılarımızla, yetimlerimizle, yoksul ve düşkünlerimizle paylaşarak daha bir şeker tadında geçirelim. Aksi takdirde bireyselleştirdiğimiz bayramlar, bizlere yalnızlıktan başka bir şey getirmez. Her bayram olduğu gibi bu bayramda da dayanışma ruhumuzu, birlik ve beraberliğimizi tazeleyelim. Aynı şekilde şehitlerimizin yadigarlarını, ailelerini, çocuklarını, kahraman gazilerimizi ve yetimlerimizi unutmayalım" ifadelerini kullandı.

Karaloğlu, bu bayramın tüm İslam aleminin sevindiği, güldüğü bir bayram olmasını arzu ettiğini ancak Doğu Türkistan'da, Arakan'da, Suriye'de, Kerkük'te ve yer kürenin birçok yerinde Müslümanların çok büyük sıkıntı ve zorluklar çektiğini belirterek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kardeşlerimiz insani duyguların öldürüldüğü, vahşetin akıl almaz boyutlara ulaştığı bir muamele ile karşı karşıyalar. Yine 8 Temmuz'dan beri hem iftarlarımız hem sahurlarımız ve şimdi de bayramımız, sevincimize zulmün, kanın, gözyaşının, acının gölgesinin daha da ağır olarak düştüğü bir ramazan oldu. Bilindiği gibi İsrail'in 8 Temmuz günü başlattığı füze saldırıları ve deniz destekli kara ve hava harekatı neticesinde bugüne kadar aralarında çocuk, kadın ve yaşlıların bulunduğu yüzlerce sivil yaşamını yitirmiş ve binlercesi de yaralanmış bulunmaktadır. Filistinli kardeşlerimizin acılarını paylaştığımızı, onların her zaman yanında olduğumuzu, yaşanan bu insanlık suçunun bir an evvel sona ermesini diliyoruz. Allah Filistin'deki, Suriye'deki, Kerkük'teki, Arakan'daki, Doğu Türkistan'daki hasılı dünyanın neresinde zulme uğrayan bir kardeşimiz varsa hepsinin yardımcısı olsun."

Karaloğlu, bu düşüncelerle Bursa'da yaşayan vatandaşların ve İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutladığını, bayramın dünya insanlığına bolluk, bereket, barış ve huzur getirmesini dilediğini sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.