SON DAKİKA
Hava Durumu

Vali'den Yenişehir'deki provakasyon değerlendirmesi

Vali Münir Karaloğlu, merkez ve Yenişehir ilçelerinde meydana gelen olaylarla ilgili konuşarak, “Terör örgütü 30 senedir bu ülkede Türk-Kürt k

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2015 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2015 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Vali'den Yenişehir'deki provakasyon değerlendirmesi
Vali Münir Karaloğlu, merkez ve Yenişehir ilçelerinde meydana gelen olaylarla ilgili konuşarak, “Terör örgütü 30 senedir bu ülkede Türk-Kürt kavgası çıkartmak istedi. Ama başarılı olamadı. Ama bugün kendi komşumuzun iş yerine, evine, aracına zarar vererek terör örgütünün amacına hiç kimse hizmet etmesin. Anne ve babalara çağrı yapıyorum. Çocuklarına ve gençlerine sahip çıksın. Artık gençlerimizi sokaktan çekelim. Herkes devletine güvensin” dedi.
Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Yenişehir ve merkez ilçelerde meydana gelen olaylarla ilgili Bursa'nın kurtuluşu törenleri sonrası açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin zorlu bir süreçten geçtiğini ifade eden Karaloğlu, “Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlendirmemiz gereken bir süreçteyiz. Bursa’da son günlerde bazı mahallelerde ve Yenişehir’de olmak üzere insanımız teröre tepkisini koymakta sonuna kadar haklı. Hep berabere terörü ve teröristi lanetleyelim. Bin yıldır bu topraklarda kardeş olarak yaşadığımız aynı şehri, aynı mahalleyi, aynı sokağı, aynı apartmanı, aynı iş yerini, aynı tezgahı kullandığımız insanlara zarar verecek eylem ve hareketlerden kaçınalım. Gençlerimiz seviyoruz, onların milli hassasiyetlerini anlıyoruz. Ama bu saatten sonra yapacakları yanlış hareketler terör örgütünün ekmeğine yağ sürecek” diye konuştu.Terör örgütünün 30 senedir ülkede Türk-Kürt kavgası çıkartmak istediğini dile getiren Karaloğlu, “Ama başarılı olamadı. Ama bugün kendi komşumuzun iş yerine, evine, aracına zarar vererek terör örgütünün amacına hiç kimse hizmet etmesin. Anne ve babalara çağrı yapıyorum. Çocuklarına ve gençlerine sahip çıksın. Artık gençlerimizi sokaktan çekelim. Herkes devletine güvensin. Devletimiz güçlüdür. Devletimiz terör ve teröristin hakkından gelir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Artık Bursalılar bize yardımcı olsun. Bunları yaşamak istemiyoruz” açıklamasını yaptı.Yenişehir’deki yaralı sayısı ile ilgili sorulan soruya Karaloğlu, “Asayiş toplantısı yapacağız. İhtiyaç halinde açıklama yapacağız” şeklinde konuştu.Yenişehir'de Türk Bayraklarıyla yürüyüş yapanlara tüfekle ateş açılmış 8 kişi yaralanmıştı. Olaylarla ilgili 6 kişi gözaltına alınmıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.