SON DAKİKA
Hava Durumu

Valilik Binası'na jandarma koruması

Polis ekiplerine takviye olarak ilk defa jandarmanın komando timleri de, valilik binası önünde alınan güvenlik tedbirlerinde görev aldı. 

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2013 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2013 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Polis ekiplerine takviye olarak ilk defa jandarmanın komando timleri de, valilik binası önünde alınan güvenlik tedbirlerinde görev aldı. 



 

Bursa'da, Taksim'deki olayları protesto için toplanan yüzlerce kişi, İzmir yolunu araç trafiğine kapatıp, yaklaşık 10 kilometrelik yol kat ederek, şehir merkezine yürüdü. Polis ekiplerine takviye olarak İlk defa jandarmanın komando timleri de, valilik binası önünde alınan güvenlik tedbirlerinde görev aldı.
Taksim olaylarını protesto etmek için akşam saat 20.00 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerinde toplanan yüzlerce kişi, İzmir yolunu araç trafiğine kapatıp, şehir merkezine kadar yürüdü. Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıyan kalabalık, sloganlarla yaklaşık 10 kilometre yol kat etti. Tencere ve tavalarla yürüyüşe katılan göstericilerin, yer yer meşale yakması da dikkatlerden kaçmadı. Atatürk Caddesi'ne gelen göstericiler için jandarmadan takviye ekip istendi. Bursa Alay Komutanlığı'na bağlı yaklaşık 100 kişilik komando timi, valilik binası önünde adeta etten duvar ördü. Komandoların ardında sıralanan polis ekipleri de muhtemel olaylara karşı tetikte bekletildi.
GÖSTERİLER İSTİKLAL MARŞI'NIN OKUNMASIYLA BAŞLADI
İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan gösterilerde alkol su gibi tüketildi. Bazı göstericilerin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Milli içeceğimiz ayrandır' demesine tepki olarak ellerine aldıkları ayranlarla bira kutularını tokuşturması ilginç görüntüler oluşturdu. Hükümet aleyhine slogan atan grubun gösterisi saatlerce sürdü.
GÖSTERİCİLER, KENDİ İÇLERİNDEN BİRA VE PET ŞİŞE ATANLARI PROTESTO ETTİ
'Asker uyusun polis beklesin', 'En büyük asker bizim asker' şeklinde slogan atan gruptan, polise bira şişesi ve plastik su şişesi atılması, yine göstericiler tarafından protesto edildi. Ve göstericiler kendi içlerindeki bu kişileri, şiddetin tırmanmaması için uyardı. Göstericilerin dağılmak için diafonla yaptıkları çağrı, buna karşı çıkan gurubun tepkisine yol açtı. Protesto, saat 04.00'a kadar sürdü. Havanın soğumasıyla 30 kişi kalan göstericiler, ısınmak için ise ateş yaktı. Bu arada İl Jandarma Alay Komutanı Albay Vedat Çolak ve Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya da asayişin temini için gösterileri olay yerinde takip etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.