SON DAKİKA
Hava Durumu

'Vatan sağ olsun demeyeceğim'

Afyonkarahisar'daki cephanelik patlamasında şehit olan 25 askerden Bursalı Tolga Taştan'ın annesi, evladının 'doğal afet şehidi' gösterilmesin

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2012 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2012 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Vatan sağ olsun demeyeceğim'
Afyonkarahisar'daki cephanelik patlamasında şehit olan 25 askerden Bursalı Tolga Taştan'ın annesi, evladının 'doğal afet şehidi' gösterilmesine isyan etti. "Vatan sağ olsun, demeyeceğim" şeklinde konuşan acını anne, "Çocuğum orada vatani görevini yaparken öldü. Nasıl, ne demek? Sel mi, rüzgar mı uçurdu benim çocuğumu?" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Afyonkarahisar'daki Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığına ait mühimmat deposunda 40 gün önce meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerden Bursalı Tolga Taştan'ın annesi, evladının Şehit Personel Kayıt Formu'nda "Görev sırasında doğal afet sebebiyle şehit olan personel" yazılmasına tepki gösterdi. Şehit olmadan bir ay evvel doğum günü olan evladını kaybetmesinin üzerinden henüz bir ay geçmeden bu kez de böyle bir olay yaşadıklarını söyleyen Zekiye Taştan, "25 aile benim gibi cayır cayır yandı. Öyle bir olay ki anlatamam. Bunun içinde başka bir sebep var. Çocuğum orada vatani görevini yaparken öldü. Nasıl, ne demek? Sel mi, rüzgar mı uçurdu benim çocuğumu? Saat 21.30'da benim çocuğumun orada ne işi vardı? Dayanamıyorum. Biri çıksın bir açıklama yapsın. Çocuğumun yanık ciğerlerine nasıl DNA testi yaptılar? Bu Allah'ın hayrı mı? Ben bağırmayayım, çağırmayayım, susayım diyorum ama susamıyorum işte" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Şehit yavrusunun fotoğrafını göstererek gözyaşlarına boğulan anne Taştan, "Benim çocuğum öldü gitti. Ben çocuğumu Afyon'a bunun için yollamamıştım ki. Samsun'da askerlik yaptı, mutluydu. Afyon'a gitti, 5. günü bu felaket oldu. 17 Ağustos doğum günüydü. En son arayıp doğum gününü kutlamıştım. Çocuğumun sadece kemiklerini verdiler. Küçük oğlum Alper, 'Herkesi normal gömdüler de neden ağabeyimi tabutuyla gömdüler?' diyor. Ben ona nasıl söyleyeyim? Nasıl anlatayım? Afet başına taş düşürsün senin" ifadelerini kullandı.

Şehit annesi, feryatlarını duyup eve gelen komşuları tarafından teselli edilmeye çalışıldı.

Bu arada şehidin merkez Osmangazi ilçesi Soğukkuyu Mahallesi'ndeki evinin bulunduğu Yasemin Sokağı'nda birçok eve asılan Türk bayraklarının halen kaldırılmadığı görüldü.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.