SON DAKİKA
Hava Durumu

 Vatandaş kalp krizine karşı bilinçlendiriliyor

Eğitim programlarına ağırlık veren İl sağlık müdürlüğü, vatandaşları kalp krizi konusunda da bilinçlendiriyor. İl Sağlık Müdürü Dr

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2017 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2017 19:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
 Vatandaş kalp krizine karşı bilinçlendiriliyor
Eğitim programlarına ağırlık veren İl sağlık müdürlüğü, vatandaşları kalp krizi konusunda da bilinçlendiriyor. Türkçe alt yazı özelliği ile sunulan videoların güzellerini türkçe altyazılı porno sitemizde anlık yaşayın. İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, “Hızlı Davran Hayatını Kurtar” projesi kapsamında 2017 yılında il genelindeki 150 farklı noktada 7 bin kişiye kalp krizi eğitimi verdiklerini belirtti.

Fetih BAĞCI

Sağlık Bakanlığı’nın kalp krizine karşı farkındalık oluşturmak için hayata geçirdiği “Hızlı Davran Hayatını Kurtar” projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Türkiye’de her 10 ölümden 4’ünün kalp krizi nedeniyle olduğuna dikkat çekti. Kalp krizine bağlı toplam ölümlerin yarısının, belirtilerin başladığı ilk 3-4 saat içinde ve çoğunlukla hastaneye ulaşmadan önce gerçekleştiğini vurgulayan Dr Akan, “Hızlı Davran Hayatını Kurtar” projesi ile bu konuda vatandaşlara çeşitli farkındalık çalışmaları düzenlediklerini ifade etti. Projesinin iki temel hedefi bulunduğunun altını çizen Dr. Akan, “Birinci hedef toplumun kalp krizi belirtileri konusunda bilinçlenmesini sağlanmaktır. Kalp krizi belirtileri ortaya çıkar çıkmaz acil tıbbi yardım çağrılmamasının kalp krizi tedavisinin önündeki en büyük engellerden birisidir. Çünkü kalp krizi söz konusu olduğunda her saniye önemlidir. Projenin bir diğer hedefi de vatandaşların acil durumlarda 112’yi arayarak hastaneye ambulans ile gitmesi ve uygun tedaviye erişiminin sağlanmasıdır” diye konuştu.

7 BİN KİŞİYE EĞİTİM

Proje kapsamında 7 bin kişiye farkındalık eğitimi verdilerini dile getiren Dr. Akan, “İl genelinde 150 farkı noktada vatandaşlarımıza kalp krizini ve alınabilecek önemlerle ilgili eğitim verdik. Yine konuyla ilgili 5 bin broşür dağıttık ve 16 tane farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdik. Projemize medyamızın da büyük desteği oldu. Yıl boyunca hekimlerimiz çeşitli TV programlarında konuyla ilgili vatandaşlarımızı bilgilendirdi. Çalışmalarımızı önümüzdeki yıl da tüm hızıyla sürdürerek vatandaşlarımızı bu konuda bilinçlendirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.