SON DAKİKA
Hava Durumu

Vatandaşın parasıyla lüks araç almışlar

Türkiye çapında kendilerini hakim, savcı, polis olarak tanıtarak vatandaşları telefonla dolandırdıkları iddia edilen 40 kişi gözaltına alı

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2013 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2013 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türkiye çapında kendilerini hakim, savcı, polis olarak tanıtarak vatandaşları telefonla dolandırdıkları iddia edilen 40 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, dolandırdıkları vatandaşların paralarıyla araba, ev ve arsa aldıkları ortaya çıktı. . 


Bursa Emniyet Müdürlüğü’nün başlattığı ve Şanlıurfa, Adana İstanbul ve Bursa'da eş zamanlı düzenlenen ''Telefonla dolandırıcılık'' operasyonunda 40'ın üzerinde kişi gözaltına alındı. Kaçakçılık Ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, son zamanlarda kendisini polis, savcı ve hakim olarak tanıtıp çok sayıda vatandaşı dolandırdıkları iddia edilen suç örgütü üyelerine yönelik operasyon başlattı. 6 ay süren teknik takibin ardından şahısların Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde oturduklarını, akşama kadar kahvehanede rastgele aradıkları vatandaşlara '' Hesabınız, PKK tarafından kullanılıyor” diyerek vatandaştan para ve kontör talep ettikleri öğrenildi. Şanlıurfa, Adana, İstanbul ve Bursa'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 40'ın üzerinde kişi gözaltına alındı.
Öte yandan ekipler, suç örgütünün dolandırdıkları paralarla aldıkları lüks araçlar ile İstanbul ve Adana'da edindikleri arsa, ev ve banka hesaplarına el koydu. Zanlıların, Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından ''Örgüt kurmak, bu kapsamda nitelikli dolandırıcılık'' suçundan Perşembe günü adliyeye sevk edileceği bildirildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.