SON DAKİKA
Hava Durumu

Vatani Görevini Yaparken Babasının Hayatını Kurtardı

Sivas'ta askerlik yapan Bilal Yaman, karaciğerini bağışlayarak babasının hayatını kurtardı.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2013 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2013 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Vatani Görevini Yaparken Babasının Hayatını Kurtardı
Sivas'ta askerlik yapan Bilal Yaman, karaciğerini bağışlayarak babasının hayatını kurtardı.

Sivas'ta vatani görevini yaparken babası Mehmet Yaman'ın karaciğer yetmezliği sebebiyle hastaneye kaldırıldığını öğrenen 20 yaşındaki Bilal Yaman, komutanlarından izin alarak Bursa'ya geldi. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan 59 yaşındaki babası Mehmet Yaman'ın yanına gelen Bilal, durumun ağır olduğunu öğrendikten sonra hayati bir karar verdi. Doktorlardan babasının acil karaciğer nakli olması gerektiğini öğrenen Bilal Yaman, hiç tereddüt etmediğini söyledi.
Oğlunun bu davranışı sebebiyle duygulanan baba Mehmet Yaman, başarılı bir ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.
Organ Nakil Merkez Müdürü Prof. Dr. Ekrem Kaya'nın başarılı operasyonu ile karaciğerinden bir parçasını babasına veren Bilal Yaman, "Askerden 10 günlük izin alarak babamın yanına geldim. Herkes bana yardımcı oldu. Tetkiklerin ardından nakil için karar verdim. Ameliyat sırasında karaciğerimde de bir kiste de rastladık. Bu karar sayesinde bu kisti de erkenden fark ettik. O benim babam. Nakil sayesinde o da ben de acılarımızdan kurtulduk. Herkesten Allah razı olsun. Ben de iyiyim babam da iyi. Bu duygu anlatılmaz, yaşanır. Allah bu hastalığı kimseye vermesin. Bütün herkes organ nakline başvursun" dedi.
Baba Mehmet Yaman ise, oğlunun karaciğeri sayesinde tekrar sağlığına kavuştuğunu kaydederek, "Ona, 'Sakın yapma' dedim. 'Sen askersin' dedim ama o dayanamadı ve karaciğerini vermeye karar verdi. Allah oğlumdan razı olsun" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.