SON DAKİKA
Hava Durumu

Veteriner öğrencileri beyaz önlüklerini giydi

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ni kazanan 101 öğrenci, törenle beyaz önlüklerini giyerek mesleğe ilk adımı attı.   Ulud

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2015 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2015 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Veteriner öğrencileri beyaz önlüklerini giydi
Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ni kazanan 101 öğrenci, törenle beyaz önlüklerini giyerek mesleğe ilk adımı attı.
 

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Güler-Osman Köseoğlu Salonu’nda yapılan tören ile 101 Veteriner Fakültesi 1. sınıf öğrencisi ilk defa beyaz önlüklerini giydi. Törene Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yıldız, “Zorlu bir süreçten geçerek bu fakültede eğitim öğretim görmeye ve veteriner hekim olmaya hak kazandınız. Bugün de ilk adımları atıyorsunuz. Giyeceğiniz önlük saflığın ve temizliğin ifadesidir. Bu kutsal mesleğin onurunu ömür boyu yaşayacak ve üstünüzde taşıyacaksınız. Zorlu ve uzun bir yola çıkıyorsunuz. En vazgeçilmez desteğiniz meslek sevginiz ve aşkınız olacaktır. Önemli olan mesleğinize, ülke hayvancılığına ve devletinizde hizmet etmenizdir” dedi.Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay ise, üniversitenin Türkiye’deki ilk 10 içerisinde yer aldığını hatırlatarak, 71 bin 500 öğrenciye eğitim verdiklerinin altını çizdi. Veteriner Fakültesi öğrencilerinin ise çok şanslı olduğunu vurgulayan Ulcay, “Sizler çok şanslısınız. Öğretim üyesi başına en az öğrencinin düştüğü fakültedesiniz. Eğitim kalitesinin en yüksek olmasını beklediğimiz bir fakültede eğitim göreceksiniz. Sizlerden ve öğretim üyelerimizden başarı bekliyoruz. Her türlü imkâna sahipsiniz. Bir hekimlik noktasında yetişmek açısından bire bir eğitim alarak kendinizi yetiştirme imkânınız var. Dolayısı ile kendinizi en iyi şekilde yetiştirin, mesleğini en iyi yapan veteriner hekimler olmaya gayret gösterin” şeklinde konuştu.Veteriner hekimliğinin çok önemli bir meslek olduğuna işaret eden Rektör Ulcay konuşmasını şöyle sürdürdü:“Sizin tıp doktorlarından farkınız var. Onların hastaları nerelerinin ağrıdığını söyleyebiliyor. Elbette ki tıp gelişti. Son derece modern cihazlar ve bilimsel ölçümler yapılıyor, ancak konuşabilen canlılar ile çalışıyorlar. Siz ise neresinin ağrıdığını söyleyemeyen canlılar ile çalışacaksınız. Çok hassas olan ve insanların şefkatine, ilgisine muhtaç olan canlıları tedavi edeceksiniz. Önemli bir sorumluluğunuz olacak. 5 yıllık bir eğitimin sonunda diploma alıp buradan ayrılacaksınız. Henüz birbirinizi tanımıyorsunuz. Ancak 5 yıl sonra birbirinizden ayrılırken çok zorlanacaksınız. Sizler yetişerek bu ülkeye katma değer verecek olan kişilersiniz. Burada bulunma sebebiniz sadece diploma almak değil, doğru bilgilerle donanmaktır.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.