SON DAKİKA
Hava Durumu

Vicdansızlar babalarını ölüme terk etti!

Bursa'da çocukları tarafından ölüme terk edilen yaşlı adamın içler acısı hali yürek burkuyor. İstanbul'da yaşayan evlatlarının yerine ko

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2012 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2012 16:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da çocukları tarafından ölüme terk edilen yaşlı adamın içler acısı hali yürek burkuyor. İstanbul'da yaşayan evlatlarının yerine komşusunun baktığı yaşlı adam, gözyaşları içinde yetkililere seslendi.

Edinilen bilgiye göre, merkez Yıldırım ilçesi Sinandede Mahallesi Serin Sokağı'ndaki evinde yalnız yaşayan 82 yaşındaki Hasan Basri Çekirdekçi, 20 yıl önce eşini kaybetti. 3 çocuğu tarafından terk edildiğini belirten yaşlı adam, komşusunun yardımıyla hayata tutunuyor. Evlatlarının kendisine bakmadığını söyleyen Çekirdekçi, 250 lira kirayla oturduğu çöplüğe dönen evde hayatta kalma mücadelesi veriyor. Yürümekte zorluk çektiği için düşmekten vücudu yara bere içinde olan fıtık hastası yaşlı adam, yetkililere seslenerek en azından huzurevine yarleştirilmek istediğini söyledi.

3 çocuğunun 20 yıldır kendisini ne arayıp ne de sorduğunu söyleyen Çekirdekçi, “Allah onları benden beter hale getirsin. Ne arayıp ne soruyorlar. Kimseye küskünlüğüm yok. Çocuklarımın hepsi para peşindeler. Ne iş yaptıklarını bile bilmiyorum. Bana bakmıyorlar” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

“KOMŞUM OLMASA BEN ÖLÜRÜM”
Elden ayaktan kesildiği için tüm ihtiyaçlarını karşı kapı komşusunun karşıladığını söyleyen Çekirdekçi, “Onlar olmasa ben ölürüm. Ayaklarım tutmuyor. 4 senedir hastaneye gidiyorum, bakan yok. Yaşım 82. Eşim 20 sene önce vefat etti. Komşum yemeğimi, çayımı getiriyor. Ne haldeyim bir bakın” diyerek ağladı.

Yaşlı adama kucak açarak 4 aydır 3 öğün yemeğini veren komşusu Şahin Karagülle (60), yetkililerin yaşlı adama sahip çıkmasını isteyerek, “Kaç kez düştü, karşı penceremin perdesi açık duruyor. Her an gözleyip bir ihtiyacı olursa koşuyoruz. Defalarca hastaneye gitti ama bir kez bile bakmadılar. Hali perişan. İstanbul’daki çocuklarından birini telefonla aradım. ‘Ben onu tanımıyorum’ diyerek telefonu yüzüme kapattı. Nihayetinde komşusu olarak gerekli bakımını yapıyorum ama çalışmak da zorundayım” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.