SON DAKİKA
Hava Durumu

Vişne Caddesi yeni yüzüyle hizmete açıldı

Bursa'da bebe konfeksiyonunun nabzının attığı Vişne Caddesi Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni bir çehreye kavuşturularak törenle trafi

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2012 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2012 19:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Vişne Caddesi yeni yüzüyle hizmete açıldı
Bursa'da bebe konfeksiyonunun nabzının attığı Vişne Caddesi Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni bir çehreye kavuşturularak törenle trafiğe açıldı. 

Büyükşehir Belediyesi, merkezi ilçelerde de trafiğe nefes aldırmaya devam ediyor. Yıldırım’da önemli arterlerden olan Vişne Caddesi’ni yenilenen yüzüyle hizmete açtıklarını anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bölgenin bebe ve çocuk konfeksiyonunun kalbi olduğunu söyledi.

Başkan Altepe, Yıldırım İlçesi’nde yapılan çalışmalarda her zaman ilçe belediyesinin ve Yıldırımlıların desteğini gördüklerini de ifade ederek, “Konfeksiyon sektörünün kalbi olan Vişne Caddesi, yenilenen yüzüyle Yıldırım’a ve Bursa’ya layık bir hale getirildi. Vatan Caddesi’ni 11 Eylül Bulvarı’na bağlayan Vişne Caddesi, bölgedeki 26 binanın kamulaştırılıp yıkılmasıyla bugünkü halini aldı. 2 kilometre uzunluğundaki caddede yaklaşık 2000 metrekarelik alanda kamulaştırma çalışması yapıldı” dedi.

Vişne Caddesi’nin düzenlenmesi çalışmaları kapsamında beton parke, bordür, beton, freze ve kazı, temel-alt temel serme sıkıştırma, pilentmiks temel ve asfalt çalışmaları yapıldığını da kaydeden Başkan Altepe, “Cadde, 7 metrelik 1 gidiş ve 1 geliş olmak üzere araç yolu, yaya kaldırımı ve yol kenarlarında yapılan otopark alanlarından oluşturuldu. Bu çalışmaların ardından Vişne Caddesi yeni bir kimlik ve vizyon kazandı” diye konuştu.
Başkan Altepe, kamulaştırmalarla birlikte caddenin toplam 5 milyon TL’ye mal olduğunu da sözlerine ekleyerek, “Yıldırım’da güzel çalışmalar yapılıyor. Talepler birer birer yerine geliyor. Yıldırım kabuk değiştiriyor, bu bölgeyi kalkındıracak yatırımlar için heyecan duyuyoruz. Şehir doğusuyla batısıyla, Büyükşehir’le ilçeleriyle kurum ve kuruluşlarıyla gelişiyor Bursa, her yönüyle büyük bir gelişim ve değişim içinde. Büyükşehir Belediyesi hizmette sınır tanımıyor” şeklinde konuştu.

Yıldırım Belediyesi Başkanvekili Yaşar Elmas, Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla caddenin daha da güzelleştiğini anlattı. Elmas, Yıldırım ilçesi için yapılan hizmetlerden dolayı Başkan Altepe’ye teşekkür etti.
Bursa Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici İşadamları Derneği (BEKSİAD) Başkanı Rıdvan Güler, Vişne Caddesi ve bölgesinin sektör için çok önemli olduğunu kaydederek, caddenin yeni yüzüyle sektörün ve Bursa’nın gülen yüzü haline geldiğini söyledi.

Başkan Altepe, daha sonra da bölge esnafıyla sohbet etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.