SON DAKİKA
Hava Durumu

Visoko'dan Bursa'ya

Bosna Hersek'in Visoko Belediyesi heyeti, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2013 19:33
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2013 20:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bosna Hersek'in Visoko Belediyesi heyeti, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.



 

Konuklarını Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe adına ağırlayan Başkanvekili Atilla Ödünç, Türkiye'nin sanayide ikinci büyük şehri olan Bursa'nın yaptığı yatırımlarla her alanda örnek olmaya devam ettiğini vurguladı. Tarihi başkanlık binasındaki ziyarete Bosna Hersek'in Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek, Visoko Belediye Başkanı Amra Babıç, Demokratik Eylem Partisi Visoko İl Başkanı Halim Zukıç, Bosna Hersek Partisi Visoko İl Başkanı Vahid Heço, Ze-Do Kantonu Tarım Bakan Yardımcısı Mirzeta Dzonlagıç ve Kent-Elit şirketinin sorumlu müdürü Ferid Hacıyakupovıç katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ödünç, Bursa'nın teleferik hattından tramvay üretimine, deniz ulaşımından bilim merkezine kadar onlarca konuda hizmet üreterek Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi. Sanayi üretiminde İstanbul'dan sonra ikinci konumda bulunduklarını, özellikle otomotiv ve yan sanayi, tekstil ve yan sanayi ile yaş sebze ve meyve üretiminde sayılı kentler arasında gösterildiklerini kaydeden Başkanvekili Ödünç, "Bosna Hersek'le tarihten gelen bir beraberliğimiz, sarsılmaz bir ilişkimiz var. Dolayısıyla Visoko ile bölgemiz arasında başta ticari olmak üzere yapılacak her türlü işbirliğine kapımız açık. Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda ne yapılması gerekiyorsa, yapmaya hazırız" dedi.
Visoko Belediye Başkanı Amra Babıç, her alanda iş birliği başlatmak için Bursa'da olduklarını hatırlattı. Türkiye'ye Ankara'da bulunan Aliye İzzet Begoviç Parkı'nı ziyaret etmek için geldiklerini fakat öncesinde Bursa'ya uğradıklarını ifade eden Babıç, "Başta ticari ve kültürel olmak üzere, her alanda işbirliği başlatmak için buradayız. Bu sadece bir ön adım. İnşallah attığımız adımın devamı gelecek ve aramızda çok iyi ilişkiler başlayacaktır. Bursa ile Visoko, doğacak bu ilişkilerden çok büyük kazançlar sağlayacaktır. Sağlıklı bir gelişim için sizleri de Visoko'ya davet ediyoruz" diye konuştu. Babıç, Bosna Hersek'de görev yapan 5 kadın belediye başkanından biri olduğunu vurguladı.
Ziyaretin ardından Başkanvekili Atilla Ödünç, Babıç'e Bursa ipeğinden yapılmış bir şal ile çeşitli hediyeler takdim etti. Visoko Belediye Başkanı Amra Babıç ise Başkanvekili Ödünç'e kendi belediyesinin arması ile Bosna Hersek'i konu alan fotoğraf kartları hediye etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.