SON DAKİKA
Hava Durumu

Yaban hayvanlarının rehabilite edildiği tek merkez

Türkiye'ye kaçak getirilen, vatandaşlar tarafından bir süre beslenen ya da doğal ortamlarında yaralı ve bakıma muhtaç bulunan yaban hayvanlar

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2014 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2014 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yaban hayvanlarının rehabilite edildiği tek merkez
Türkiye'ye kaçak getirilen, vatandaşlar tarafından bir süre beslenen ya da doğal ortamlarında yaralı ve bakıma muhtaç bulunan yaban hayvanları, konusunda ülkede tek merkez olan Karacabey ilçesindeki tesiste tedavi edildikten sonra yaşam alanlarına bırakılıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Karacabey Ovakorusu Celal Acar Yaban Hayvanları Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi, yaklaşık 300 dönüm alanda faaliyet gösteriyor. Merkezde 76 ayı, 10 vervet (yeşil maymun), 6 kızıl şahin, birer makak, yaban domuzu, kurt ve kaya kartalı kartalı bulunuyor. Tesisteki hayvanlar hem tedavi ediliyor hem de bakıcıları tarafından özenle besleniyor. Rehabilitasyonun ardından doğal hayatta yaşayabilir duruma gelenler, merkeze getirilmeden önce bulunduğu alanlara salınıyor. Doğal yaşam alanlarına bırakılması mümkün olmayanlar ise ruhsatlı hayvanat bahçelerine gönderiliyor.

Orman ve Su İşleri 2'nci Bölge Müdürü Yahya Güngör, Karacabey'deki merkezin Türkiye'de tek, dünyada ise nadir bulunan bir tesis olduğunu söyledi. Yaralı, güçten düşmüş, yurda kaçak getirilen bazı yaban hayvanlarının bu merkezde toplandığını belirten Güngör, "Merkezimizde, yavru haldeyken alınıp vatandaşlar tarafından evde beslenen birer yaban domuzu ve kurt da var. Bize gelen ihbarlar neticesinde bunları aldık. Şu anda bakım ve tedavileri yapılıyor. Yaban hayatına uyumu mümkün olmayacağından bunları ruhsatlı hayvanat bahçelerine vereceğiz" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.