SON DAKİKA
Hava Durumu

Yabancı dil tavsiyesi

Ticaret meslek lisesi öğrencilerine teknolojiyi yakından takip etmeleri ve yabancı dil öğrenmelerini tavsiye eden BSMMMO yetkilileri, “Mesleğin

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2013 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2013 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ticaret meslek lisesi öğrencilerine teknolojiyi yakından takip etmeleri ve yabancı dil öğrenmelerini tavsiye eden BSMMMO yetkilileri, “Mesleğin olmazsa olmazı ise disiplinli çalışmaktır. Muhasebe, tertip ve düzen isteyen bir iştir” dediler. 


Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çevdir ve TESMER Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Sekreteri Ali Kahve, Hamitler TOKİ Ticaret Meslek Lisesi’nde, 10’uncu sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen mesleki tanıtım seminerine katıldı. Okul Müdürü Ali Cihan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen programda, öğrencilere mesleğe giriş koşulları hakkında bilgiler veren BSMMMO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çevdir ve TESMER Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Sekreteri Ali Kahve, öğrencilerin merak ettiği soruları da yanıtladı. Öğrencilerin ilgiyle dinlediği mesleki tanıtım seminerinde ilk olarak söz alan TESMER Yönetim Kurulu Sekreteri Ali Kahve, meslek yasasının kabulü ve mesleğin gelişimi hakkında bilgi verdi. Konuşmasının devamında, “Bu mesleğin olmazsa olmazı disiplinli çalışmaktır” diyen TESMER Yönetim Kurulu Sekreteri Ali Kahve, şunları söyledi:
“Bu yüzden, mesleği yapacak olan arkadaşların, kendilerini disipline etmeleri gerekmektedir. Bu meslek disiplinli çalışmayı ve düzenli olmayı gerektiriyor. Çünkü, yapmış olduğumuz muhasebe işi, özellikle tertip ve düzen isteyen bir iş. Muhasebe, dağınıklığı hiçbir şekilde kaldırmaz.”

“YABANCI DİL ÖĞRENİN”
Mesleği seçmeyi düşünen öğrencilere, teknolojiyi de yakından takip etmeleri gerektiğini söyleyen Ali Kahve, “Gelişen teknolojiyle birlikte adeta dünya global bir köy haline geldi. Bilgiye erişimin kolaylaştığı dünyada, uluslararası muhasebe uygulamalarına da ayak uydurabilmek için teknolojiye hakim olabilmenin yanı sıra yabancı dil de bilmek gerekiyor. En az bir yabancı dil bilmeniz mesleği icra ederken size avantaj sağlayacaktır” dedi.
Konuşmasında, mesleğe giriş koşullarından da bahseden Kahve, “Üniversitelerin iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden mezun olduktan sonra staja başlama sınavında başarılı olmanız durumunda, üç yıllık staj sürecine giriyorsunuz. Bu üç yıllık staj sürecini de başarıyla geçmeniz ve SMMM yeterlilik sınavını kazanmanız halinde, ruhsat almaya hak kazanıyorsunuz” ifadelerini kullandı.
Seminerin devamında ise sözü BSMMMO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çevdir aldı. “Muhasebe ve mali müşavirlik mesleğinde dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de mevzuatlardır” diyen Ali Çevdir, “Sabah ofisimize gittiğimizde ilk işimiz, o gün yayınlanan bütün kanun hükmünde kararnamelere, tebliğlere, hangi maddelerde ne gibi değişlikler yapıldığına bakmak oluyor. Bizler yıllardır mesleğin içinde olmamıza rağmen zorlanıyoruz” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.