SON DAKİKA
Hava Durumu

Yalçın Nilüfer teşkilatıyla buluştu

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, “AK Parti bugüne kadar Türk siyasi tarihinde en yüksek noktaya ulaşmış tek parti. Bu kadar istikrar

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2013 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2013 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, “AK Parti bugüne kadar Türk siyasi tarihinde en yüksek noktaya ulaşmış tek parti. Bu kadar istikrarlı, disiplinli bilgi yoğunluklu ve değişimci bir parti gelmedi” dedi. 


AK Parti Nilüfer İlçe Teşkilatı’nın göreve yeni başlayan Kadın ve Gençlik Kolları yönetimleri, İl Başkanı Sedat Yalçın’ı ziyaret etti. Yalçın, siyasetin değişik zamanlarda çok farklı anlamlarla algılanan özel bir alan olduğunu vurgularken, “Siyaseti insanların yürüyecekleri yolu, bilgi birikimleri, hayata bakışları, inançları, duruşları, geçmişleri belirliyor. Ama AK Parti’de siyaset millet için yapılır. Bizim gerekçemiz bu” ifadesini kullandı. Yalçın, “AK Parti bugüne kadar Türk siyasi tarihinde en yüksek noktaya ulaşmış tek parti. Bu kadar istikrarlı, disiplinli bilgi yoğunluklu ve değişimci bir parti gelmedi. Zaman zaman benzerleri görüldü. Geçmişte Özal’ın ANAP’ı, ilk döneminde AK Parti tarzı değişim ruhu taşıyordu” diye konuştu.
Yalçın, şöyle devam etti:
“Değişimden neyi anlatmak istiyoruz? İnsan tabiatı gereği sürekli ilerlemek isteyen bir varlık. Sürekli daha iyiye ve güzele ulaşmak için gayret ediyor. Ancak devletlerde zaman zaman statükolar oluşabiliyor. Bir grup ya da kişi kendi çıkarlarına yönelik düzenlemeler yapıp halkını mağdur edebiliyor. Birçok ülkede bunu görebiliyoruz. Yani çok zenginler var, çok fakirler var. O fakirler siyasete el koyamadıkları için orada söz hakkı bulamadıkları için fakir kalıyorlar. Ama ülkenin de demokrasi seviyesi bununla ölçülüyor. Bir ülkede kadınlar ne kadar söz sahibidir, gençler ne kadar söz sahibidir, ötekileştirilen gruplar ne kadar söz sahibi olabiliyor ve onların hukukuna ne kadar dikkat ediliyorsa, o ülke o kadar gelişmiş, demokratik ve saygı duyulan bir ülke olarak kabul ediliyor. Türkiye’de bu tecrübeleri önemli oranda yaşadı. Çeşitli zamanlarda bizim sistemimize müdahaleler oldu. Öyle ara dönemler oldu. O ara dönemlerde Türkiye’de tarihin en büyük soygunları yaşandı, bankalarımız boşaltıldı. Çok büyük anarşi ortamları oluşturuldu. Dünyanın hiçbir yerinde terör yokken, Türkiye’de sağ sol adına 5 bin gencimiz birbirini kırdı, binlerce genci toprağa verdik… Pırıl pırıl gençler, kapı komşularının biri sağcı, biri solcu oldu. İkisi de neye hizmet ettiğinin farkında değildi. Halbuki ikisinin de eline silah veren uzaktaki aynı güçtü, sonradan anlaşıldı”.
"ARTIK PROVOKASYONLAR TUTMUYOR"
Türkiye geçmişte bu tecrübeleri yaşadığı için bugünlerde zaman zaman benzer provokasyonlar yapıldığını söyleyen AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, şunları söyledi:
“Ama artık provokasyonlar tutmuyor. Çünkü toplum biliyor; iyiye giden bir şey olduğu zaman, bir reform yapıldığı zaman onu bozmak için aniden bakıyorsunuz Türkiye’de bir olay gelişiyor ve gündem bir anda yerle bir ediliyor. O güzel şeyi yaptırmamak için gayret ediyor birileri. Devlet olmak böyle bir şey… Devlet, milletini eğitimli sağlıklı tutan, yeni nesilleri dünya ile rekabet edecek biçimde donanımlı tutarsa devlettir. Kendi insanını eziyor, onu cahil bırakıyorsa devlet değildir. Uzun bir aradan sonra milletle doğrudan temas kuran bir devlet anlayışı AK Parti hükümetleriyle gündeme geldi. Bu çok önemli bir şey. Halk bunu hissetti. ‘Benden birisi yukarıda, benim duygularımla düşünen, önceliklerimizi aynı şekilde değerlendiren bir lider, bir parti bizi yönetiyor’ duygusu topluma geçti.”
Halkın AK Parti’ye büyük bir destek vermesini sağlayacak bu duyguyu zehirleyecek en büyük tehlikenin yolsuzluklar olduğuna dikkat çeken Sedat Yalçın, “En önemli tehlike budur. Sistematik yolsuzluklar. Devletin imkanları, bankaları, makamlarını haksız yere kullanan, kanunsuz şekilde kullanan, kendi çıkarların için kullanan partiler tarihin çöplüğüne atıldılar millet tarafından. Biz bu tecrübeyle siyaset yapıyoruz, bunu gündemde tutuyoruz” dedi.
Yalçın’ın, partinin yeni üyelerine tavsiyeler ve yol haritası olarak algılanabilecek konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bizler siyasetçiyiz, emanet görev yapıyoruz. Bulunduğumuz yerle sınırlı yetkilerimiz. Ama bunu yaparken de partinin gücünü kullanarak, iktidar gücünü kullanarak kanunsuz hiçbir şey yapmayacağız. Vatandaşın işini kolaylaştırmak için ona çıkarılan bürokratik aksilikleri gidermek için her türlü yardımı yapacağız. Bize gelen vatandaş zaten bürokraside işini çözemediği için gelmiştir. Son umut olarak siyasetçiye gelir. Eğer yasalsa talep ettiği şey mutlaka takip edip sonuçlandırmak gerekir.”
AK Parti’nin demokrat ve muhafazakâr yönünü açan Yalçın, “Hepimiz demokrat olacağız… İnsan haklarına saygılı olacağız. Çocuk, kadın, engelli, yaşlı… Hepsinin hakları var ve bu konu geniş bir konu. Ancak biz yeniliklere açık olmakla birlikte inanç, gelenek ve göreneklere değerlere de saygılıyız. Bunları karşıladığınız ve yerine getirdiğiniz zaman zaten demokratik yapısı güçlü, adaletli, herkesin hak ve hukukunu gözeten, inançlara saygılı bir yönetim anlayışına sahip oluyorsunuz” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin kültür ve medeniyet alanında büyük bir imparatorluğun bakiyesi olduğunu da hatırlatan AK Parti Bursa İl Başkanı, şöyle devam etti:
“Küçük bir ülke değiliz bu yüzden bu ülkenin siyasetçileri olarak küçük hesaplara girmeyeceğiz. Büyük ülkenin siyasetçi olduğumuzu hiç unutmayacağız. Etrafımızdaki sınırlar 2. Dünya Savaşı sırasında çizilmiş suni sınırlardır, doğal sınırlarımız değildir. Geçmişte atalarımızın yönettiği topraklardan 20’nin üzerinde devlet çıktı. Onların her biri şu anda Türkiye’ye umut olarak bakıyor. Bir çoğu güçlü emperyalist devletlerin sömürgesi durumunda. Kafkaslar’da da Ortadoğu’da da Balkanlar’da durum bu. Bu ülkeler bir liderlik bekliyor Türkiye’den Tarihin bize yüklediği böyle bir misyon var. Ancak sınırlarımızın genişlemesi gibi bir derdimiz, amacımız yok. Bu çağda zaten böyle bir anlayış yok… Ama iletişimin bu kadar güçlü olduğu bir dönemde bir tuşla dünyanın öteki ucuyla ticaret yapılabildiği ve bilginin çok büyük önem taşıdığı bu dönemde Türkiye’nin alacağı çok önemli görevler olduğunu bilmek gerekiyor. Bu düşüncelerle AK Parti’de yani doğru yerde siyaset yaptığınızı ifade etmek istiyorum.”
"NİLÜFER’DE BİRİNCİ PARTİYİZ"
Ocak ayı sonunda İl Başkanlığı, Şubat sonuna doğru da ilçelerde Seçim Koordinasyon Merkezlerinin oluşturulacağını hatırlatan AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, yerel seçimler için görev alacak SKM’lerin daha detaylı ve sistemli biçimde çalışabilmek adına erken kurulduğunu söyledi.
Nilüfer’de AK Parti’nin birinci olduğunu vurgulayan Yalçın, halkla teşkilatların yoğun bir iletişim içerisine girmeleri gerektiğini ifade ederek, “Seçimlerin en büyük kozu değişimdir. En büyük sermaye budur. Toplumun talebi de budur” dedi.
Ak Parti’nin 12 yıllık bir parti olduğunu, 11 yıldır da iktidarda bulunduğunu hatırlatan İl Başkanı Yalçın, “Uzun süreli iktidarlarda değerli isimlerin farklı noktalarda görev aldığı görürsünüz. Bizim partimizde görev almayanların hiç biri mağdur edilmemiştir. Gün gelmiş onun değeri ve karşılığı önüne konmuştur. Bizim liderimizin böyle vefalı bir anlayışı vardır. Yeter ki, o görevde olmadığın dönemdeki duruşunuzu bozmayın. Tek ölçü odur. Bu harekete Türkiye’nin ihtiyacı vardı. Bu hareketin içerisinde belirli bir dönemde bir görev almış olmak çocuklarınıza bırakacağınız en önemli miras bence. Bir şey olursun, olmazsın ayrı… Biz bir takımız. Takımda teknik direktör var, Ankara’da. Diyor ki hızlı oynayacağız ileriyi güçlendireceğiz, bazen savunmaya oynayacağız… Biz de zaman zaman taktik değiştiriyoruz, oyuncu değiştiriyoruz yedeklerimiz var, asillerimiz var. Ama sonuçta maçı kazanmamız lazım. Önemli olan bu… Bir takımın mensubu olduğumuzu hiç unutmayacağız"
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.