SON DAKİKA
Hava Durumu

Yalçın:Barış projelerini başarıyla tamamlayacağız

AK Parti Bursa İl Başkalığı Yaşlılar Koordinasyon Merkezi (YKM) “Yaşlılara Saygı Haftası” kapsamında 17 ilçeden gelen konuklarla buluş

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2013 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2013 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
AK Parti Bursa İl Başkalığı Yaşlılar Koordinasyon Merkezi (YKM) “Yaşlılara Saygı Haftası” kapsamında 17 ilçeden gelen konuklarla buluştu.



Yemekte barış süreci ile ilgili değerlendirmede bulunan AK Parti Bursa İl Başkanı Yalçın, “Türkiye şu anda çok zor bir projeyi de inşallah başarıyla tamamlayacak” dedi.
Merinos Göl Park’ta düzenlenen yemeğe AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, İl Sosyal İşler Başkanı Mustafa Gürses, İl Sosyal İşler Başkan Yardımcısı İbrahim Güney, YKM Başkanı M. Serpil Şahin, İl Ar- Ge Başkan Yardımcısı Gülten Kapıcıoğlu, İl Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Fatma Erdönmez, 17 ilçenin YKM başkanları ile çok sayıda yaşlı vatandaş katıldı. AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, küçüklere saygı, büyüklere sevgi ve geçmişe hürmetin AK Parti için bir ilkesellik konusu olduğunu belirtti.
En zor şartlarda bile kendi insanın zor durumunu dikkate alan, onun asgari ihtiyaçlarını gözeten ve onunla ilgili ne gerekiyorsa yapmak isteyen bir iktidarın şu anda görevde olduğuna vurgu yapan Başkan Yalçın, hükümetin engelliler ve yaşlılarla ilgili yaptığı çalışmaları anlattı. Yalçın, “Toplumun zor ve problemleri süreçlerini yaşayan kesimlerini biz dezavantajlı grup olarak tanımlıyoruz. Bu grupta mesela çok büyük bir engelli kesimi var. Nüfusumuzun yüzde 12’si kadar engelli insanımız var. Bu insanlarımız 10 yıl öncesine kadar evlerinde kapalı bir şekilde, gün ışığından bile mahrum, evin bir köşesinde yaşamaya mahkûmlardı. AK Parti iktidarları döneminde bu kardeşlerimizin tamamı gün ışığı ile buluştu. Onların her biri o evlerin en değerli mensupları oldular. Hepsinin maaşları var, bakım ücretleri var. Hepsinin eğitim ve ulaşım, kamuda ve özel sektörde istihdam imkânları var. Bu engellilerin bir sahibi olduğu ortaya çıktı. Bu sosyal devlet olmaktır. Sadece bu değil ileri yaşta yatalak insanlarımız var. Evde bakım mecburiyeti var. Aileleri için bu o kadar zor bir şey ki… Bu insanlarımızla kim ilgilenecek? Bunların hepsini düzenleyen evde bakım hizmeti uygulaması başladı. Devletimiz o aileye bir ücret veriyor. Devlet diyor ki, ‘Sen bu hastana bak ben de sana maaş vereceğim’. Şimdi o yatalak kardeşimiz evin en değerli insanı oldu. O evi geçindiren insan haline geldi” diye konuştu.

“ÇOK İYİ GİDİYORUZ”
Konuşmasının sonunda barış süreci ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başkan Yalçın, “Türkiye şu anda çok zor bir projeyi de inşallah başarıyla tamamlayacak. Bizim enerjimizi, gücümüzü alan, bizim kalkınmamızı engelleyen terör belasından inşallah hep beraber kurtulacağız. Bu durduk yere olmuyor. Türkiye’nin yükselişi ile beraber bu kadar büyük işlere cesaret edebilen bir Türkiye var. Bu zayıf devletlerin başarabileceği bir iş değil. Türkiye’nin bu gücü İsrail’e de özür dilettirdi. Allah birliğimizi beraberliğimiz bozmasın. Çok iyi gidiyoruz” şeklinde konuştu.
Barış süreci ile ilgili eleştirilere de cevap veren Yalçın, “Bu işler düzeliyor, acaba karşılığında bir şeyler mi veriliyor diye dedikodu yapanlara sakın inanmayın. Türkiye’nin vatanı, bayrağı, milleti tek… Allah’ın izniyle birlik ve beraberlik içinde dünyanın önde gelen ülkeleri arasında gireceğiz. Daha güzel günlere daha hızlı ulaşmak için desteğinizi ve dualarınızı eksik etmeyin” diye konuştu.
Yemeğin sonunda AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, katılımcıların en yaşlıları Adliye Karakaşoğlu ile Halis Amuk’a birer buket çiçek verdi. AK Partililer programın sonunda konuklarıyla topluca fotoğraf çektirdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.