SON DAKİKA
Hava Durumu

Yalçın'dan Dünya Kadınlar Günü mesajı

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, siyasi, sosyal ve ekonomik hayata giderek daha çok katılan Türk kadınlarının böylece ülkenin aydın

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2013 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2013 12:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, siyasi, sosyal ve ekonomik hayata giderek daha çok katılan Türk kadınlarının böylece ülkenin aydınlık geleceğinin şekillenmesine de katkı sağladığını söyledi. 


AK Parti İl Başkanı Yalçın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yalçın, tarih boyunca birçok toplumda erkeklerin gölgesinde kalan kadınların, bugün yaşadıkları ülkenin ve dünyanın geleceğinin inşa edilmesinde daha fazla söz sahibi olmak istediğini söyledi. Yalçın, modern çağda bu isteğin küresel ölçekte kendini gösterdiğini ancak savaş ve krizler nedeniyle kadınların, yaşadığımız dönemin gereklerine tamamen zıt biçimde ayrımcılığa maruz kalabildiklerini aktardı. Toplumsal gelişim ve ülkenin geleceğinin şekillenmesi adına daha fazla katılımcı olmalarını sağlamak için kadınların kullanacağı alanları açma görevinin Türkiye’de, AK Parti hükümetlerine düştüğünü aktaran Sedat Yalçın, mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Kadınsız bir siyaset, kadınsız bir demokrasi sadece kadınlar için değil, bütün toplum için bir eksikliktir’ sözlerini hatırlatmak isterim. Aslında zaman zaman hala yaşadığımız kadınlarımıza yönelik şiddet gibi sorunlarının çözümü için gerekli reçete olarak kabul edeceğimiz bu sözdür. Biz bu sözlerden hareketle partimizin tüm uygulamalarında, toplumsal zihniyet ve kültürel değişimi esas tuttuk. Kadın sorunlarına çözüm üreten projelerimizde de bu bakış geçerli.”
Savaş, töre, terör, şiddet ve fakirlikten en çok etkilenen kesimin kuşkusuz kadınlar olduğunu aktaran AK Parti İl başkanı Yalçın, şöyle devam etti:
“AK Parti iktidarı kadınlarımızın en ileri haklara sahip olarak toplumdaki yerlerini almaları için yoğun mücadele içerisinde. Bu amaçla çeşitli ekonomik, sosyal ve demokratik reformlar gerçekleştirdik. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın öncülüğünde üretilen politikalar, özellikle kadına yönelik şiddete karşı geliştirilmiş olanlar sıfır toleransla uygulanıyor. Sayın Bakanımız Fatma Şahin hatırlayacaksınız; bu amaç doğrultusunda projelendirilen ‘Şiddet Butonu’nu ilk Bursa’da tanıttı. Şiddet uygulayan erkeklere caydırıcı cezalar uygulanıyor. İnanıyoruz ki izlenen politikalar sayesinde kadına yönelik şiddet en az seviyeye inecek, toplumsal duyarlılığımızı artıran uygulamalar sonunda da tamamen yok olacaktır.”
Geçmiş dönemlerde 8 Martların somut adımlar atılmadan geçiştirilen günler olduğunu aktaran Yalçın, mesajını şu sözlerle bitirdi:
“AK Parti hükümetlerinin icraatları sayesinde kadınlar artık geleceğe daha umutlu bakıyor. Biz tarih boyunca kadınları baş tacı eden ve ‘Cennet anaların ayakları altındadır’ düşüncesindeki bir medeniyetin temsilcileriyiz. AK Parti iktidarı olarak 11 yıldan beri kadın haklarını samimi ve kararlı şekilde savunduk. Kadının siyasette yer alması için mücadele verdik. Parlamentoda 79 kadın vekil var ve 46'sı AK Parti grubunda görev yapıyor. Sadece TBMM’de değil, il genel meclislerinde, belediye meclislerinde de kadınların daha fazla yer almasını sağladık. Ancak bunlara rağmen bunları yeterli görmüyoruz. Daha fazla kadının siyasette karar mekanizmalarında yer alması için samimi çaba gösteriyoruz. Gelecek kadınlarımız açısından her alanda daha da parlak olacak. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, toplumsal barış ve bütünlüğümüz için AK kadrolar olarak görev başında olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyorum.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.