SON DAKİKA
Hava Durumu

Yandex'le Bursa turu

Marmara Bölgesi’nin ikinci büyük şehri Bursa, Yandex’in haritalar servisine eklenen 360 derecelik, yüksek çözünürlüklü görüntüleri say

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2013 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2013 19:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Marmara Bölgesi’nin ikinci büyük şehri Bursa, Yandex’in haritalar servisine eklenen 360 derecelik, yüksek çözünürlüklü görüntüleri sayesinde bundan böyle sanal ortamda da gezilebilecek. 


Bursa'nın panoramik görüntüleri Yandex tarafından bugün kullanıma sunuldu. Panoramalar, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve ilçe belediye başkanlarının da katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Yandex.Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ'ın ev sahipliğinde tanıtıldı.
30 Nisan 2013 - Bursa bugün itibarıyla internet üzerinden panoramik olarak gezilebilecek. Yandex.Haritalar’a eklenen 360 derecelik ve yüksek çözünürlüklü Bursa panoramaları sayesinde kullanıcılar, şehrin Ulucamii, Yeşil Camii veya Uludağ Milli Parkı gibi tüm mekanları, diledikleri zaman ve bilgisayar başından ayrılmadan detaylı olarak görebilecek.
Mudanya ve İnegöl dahil olmak üzere, Bursa’nın cadde ve sokaklarının görüntülerinden oluşan yeni panoramalar, kullanıcılara mekanları tüm detaylarıyla görebilme, daha önce hiç gitmedikleri yerlerde kolayca yol bulma ve nereleri gezip göreceklerine önceden karar verebilme gibi imkanlar sunuyor.
170 binden fazla fotoğraf kullanılarak oluşturulan yeni serviste toplam, 1302 km cadde ve sokak görüntüsünden oluşan 42 binden fazla panorama bulunuyor. Özel görüntüleme donanımlı arabalarla yapılan çekimler, Cumalıkızık ve Kültür Parkı gibi araba ile geçmenin mümkün olmadığı yerlerde, kameralar bisiklet üzerine yerleştirilerek veya elle taşınarak gerçekleştirildi*.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve ilçe belediye başkanlarının da katılımıyla gerçekleştirilen tanıtım toplantısının ev sahipliğini yapan Yandex.Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ: “Türkiye’nin ilk 3 şehri arasına girme yolunda emin adımlarla ilerleyen Bursa, bundan böyle tüm güzellikleri ve tarihi değerleriyle sanal ortamda da gezilip görülebilecek. Herkesin büyük ilgiyle karşılayacağını düşündüğümüz Bursa Panoramaları hepimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.
Bursa'nın yanı sıra, Ankara, İstanbul, İzmir ve Kocaeli'nin panoramalarını da sunan Yandex.Haritalar, Türkiye’deki tüm şehirlerin ayrıntılı uydu görüntüleriyle kullanıcıların sokak planları üzerinde aradıkları adresleri, binaları ve bunlara karayolu üzerinden ulaşabilecekleri rotaları bulmalarına; ayrıca trafik durumuna dair en güncel bilgilere ulaşmalarına yardımcı oluyor. İstanbul’u deniz kıyısından da görüntüleyen Panorama servisi, Boğaziçi’ni Marmara’dan Karadeniz kıyılarına kadar gezme imkanı sunuyor.
Yandex.Haritalar’ın ayrıca iOS, Android, Windows Phone ve Java platformlarında çalışan mobil sürümleri de bulunuyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.