SON DAKİKA
Hava Durumu

'Yanlış anlayanlar anlasın;Faruk Çelik'le diyaloglarım çok iyi'

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa  Bozbey’e Umre ziyaretinin arka planı, sağlık durumu ve önümüzdeki süreçte siyasi yol haritasının ne ol

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2013 00:10
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2013 01:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa  Bozbey’e Umre ziyaretinin arka planı, sağlık durumu ve önümüzdeki süreçte siyasi yol haritasının ne olacağı ile birlikte gündeme dair birçok önemli soru yönelttik.

Bozbey,  gazetemiz Şehir’e önemli değerlendirmelerde bulundu. Bozbey’den beklenmedik bir cevap da aldık: Çekip gidebilirim...



Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, siyaset arenasında konuşulduğu gibi  ‘Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile sıkı diyalogları var’kanısının ne  derece gerçek olduğunu net açıklanmalarla ilk kez Şehir’e değerlendirdi.

Gazetemiz Genel Koordinatörü ve Köşe Yazarı  Pınar Yeniyiğit’in sorularını yanıtlayan Başkan Bozbey, “Ben, Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Neden derseniz?  Çok sıkı diyaloglarımız var.  Bakan Faruk Çelik’e ne zaman gittiysem sorunumu çözmüştür. Belediyenin işleri konusunda her zaman yardımcı olmuştur.”değerlendirmesini yaptı. Umre ziyaretinin arka planından Demirci’de kütüphaneye çevrilen caminin nereye taşınacağına, siyasi yol haritasından,  2014 seçimlerinde Nilüfer’de hangi oy oranıyla çıkılabileceğine dair çarpıcı yorumlar yapan Bozbey iddialı konuştu; ‘ 2009 seçimlerinin  üzerinde olur fark, altında olmaz.’

BOZBEY GİDEBİLİR

Başkan  Bozbey’e adaylığı ile ilgili sorular da  sorduk. Kendisinin yeniden aday olup olmadığını net bir şekilde öğrenmek istedik. Açıkçası konuyla alakalı temkinli açıklamalar yapan Bozbey,  kesin bir dil kullanmadı. Ama öyle bir şey söyledi ki  adaylık ile ilgili kurduğu cümleler uzun süre konuşulacağa ve zihinlerde soru işaretleri oluşturacağa benzer. “Aday olabilirim de olmayabilirim de. Hatta çekip gidebilirim de. Buna en çok ailem sevinir.”  Anlaşılan o ki bugüne kadar hiçbir şekilde gündeme gelmedi ama  Başkan Bozbey’in politik yaşamı ile ilgili planlarında seçenekler arasında  ‘Çekip Gitmek’ de var. Bakalım zaman  ne gösterecek? Bozbey Nilüfer için bir kez daha aday olacak mı? Yoksa  rotasını Büyükşehir’e mi çevirecek? Ya da  siyasi yaşamına nokta mı koyacak? Bir tahminde bulunmak gerekirse Başkan’ın gönlünden geçen tek mevkii var: Büyükşehir. Bu kanaatimizin sebebine gelince. Başkanın şu ifadelerini dikkatlice okuyun lütfen: “Halkla bir araya geldiğimde her yerden farklı ses geliyor, Nilüfer’den farklı, Osmangazi’den hatta Gürsu’dan farklı. Peki neden?  Demek ki doğru iş yaptık biz. Bu taleplerden dolayı kendimizi mutlu hissediyoruz. Ayrıca diğer siyasi partilerin teşkilatlarının da bizi benimsediğini görüyoruz. AK Parti içinden de MHP içinden de ‘Bozbey zaten bizden’ yorumları geliyorsa demek ki doğru işler yapmışız demektir.”

SAĞLIK DURUMU NASIL?

Sağlık durumu ile ilgili siyasi kulislerde uzun süredir hakkında çeşitli söylentiler  dolaşan Mustafa Bozbey  sıhhati konusundaki dedikodulardan bir hayli rahatsız. ‘Kilo verince çevremde eşime dahi ‘Bir şeyi var mı?’ diye  gizli gizli  soruldu. Maksimum altı ayda bir gidip sağlık kontrolü yaptıran biriyim. Yıllardır bu böyledir. Bir tek sıkıntım spor yapamamak. Şükürler olsun hiç bir sorunum yok sağlığım çok iyi’diyen Bozbey, net ifadeler kullandı.

UMRE ZİYARETİMİN DUYULMASINI İSTEMEDİM

Başkan Bozbey, Umre fotoğraflarının basına yansımasını,   bu ziyaretinin duyulmasını hiç ama hiç istemediğini özellikle vurguluyor ve aynen şöyle konuşuyor.“ Bu ziyaret inançla bağlantılıdır ve herkes dilediği zaman kutsal topraklara gidebilir. Bu Allah ile kul arasında bir konudur. Ekibimizden bir arkadaşın fotoğrafları basına gönderdiğinden sonradan haberim oldu...”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.